• Informacje na temat:

    pieczona polędwica w sosie

Przepisy na temat: pieczona polędwica w sosie
Artykuły na temat: pieczona polędwica w sosie
  • Dania z grilla. Polędwica z mozzarellą i pomidorem

    Polędwica wieprzowa to bardzo delikatne mięso, zawierające nie tylko pełnowartościowe białko, ale również żelazo tzw. hemowe (pochodzenia zwierzęcego), a więc łatwo przyswajalne. W wieprzowinie(...) młodzieży i dzieciom w okresie intensywnego wzrostu. Działają uspokajająco, ponieważ zawierają sole bromu. Polędwica z mozzarellą i pomidorem (1 porcja) Czas przygotowania: 15 minut Poziom...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Cały sekret w sosie… i na naszym stole w nadchodzącym tygodniu

    ...różowo alpejskimi fiołkami…   Będziemy kręcić się wokół MUSZTARDY w tym tygodniu. Jak to zapytacie? Ano tak… dziś łosoś w sosie po części musztardowym… Jutro i pojutrze pieczona perliczka(...)… kiedyś wszystkie takie były, eh co się z tym światem robi? Miałam niewiele czasu, w rękach ostatni numer “Cuisine et vins de France” i jest! Trafiłam!   Łosoś w sosie z cidru, musztardy i świeżej...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Polędwica w miodzie, polenta, karamelizowana cebula i chipsy z pasternaku/ Menu

    ...  Skusiłam się dzisiaj na ten cudowny przepis pochodzący z północy Francji, z samego Lille. Jego autorem jest Christophe Dalens, szef restauracji “L'Atelier gourmand”.  Pieczona polędwica wieprzowa polana jest gęstym miodowo-cięlęcym sosem. Miód rozmarynowy i dodatek świeżego rozmarynu do pieczenia mięsa czynią to danie wyjątkowo aromatycznym. Całość podana jest z polentą czyli z kaszką...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Dania z grilla. Wołowina z malinowym sosem

    Polędwica zawiera wiele cennych składników dla organizmu, ale należy spożywać ją w odpowiednich ilościach. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak ją przygotować, aby nic nie straciła ze swoich właściwości.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • O, pieczone kurczę!

    ...upieczona z jabłkami i suszonymi śliwkami. Warto spróbować także smakołyku kuchni chińskiej - kaczki po pekińsku, którą przed pieczeniem marynuje się m.in. w sosie sojowym z miodem. Z kolei pieczona(...). Są chude, lekkostrawne i łagodne w smaku. Gęś i kaczka od święta Tradycyjnym przysmakiem jest kaczka pieczona w całości, faszerowana jabłkami. Wystarczy ją dokładnie umyć i osuszyć, a następnie...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...