• Informacje na temat:

    pieczona papryka do słoi

Przepisy na temat: pieczona papryka do słoi
  • Twoje ulubione śniadanie w zdrowej wersji

    ...rzodkiewki, papryka, pikantna rukola, kiełki. Także cieniutko pokrojona młoda cukinia, kalarepka. Co zyskasz? Witaminy, minerały i zastrzyk odmładzających antyoksydantów. "Każdy dzień zaczynam od...

  • faszerowana mięsem mielonym i ryżem smaczna, pieczona papryka...polecam!

  • pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)

  • swietne jako dodatek do potraw z grilla

  • Sprawdzony przepis na "Papryka pieczona"

  • Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona"

  • Przepyszna!! Faszerowana miesem wolowym, z duza iloscia cebuli. Robilam na dwa nastepne dni. Jutro dojdzie plaster mlodej Goudy na wierzch podczas podgrzewania. Papryke faszerowaana zawsze dusilam. Tym razem postanowilam upiec. Bardzo pyszna. Zapisuje przepis, aby go nie zapomniec, gdyz jest naprawde godny powtorzenia.

  • Lakomczuszki, radze szykowac brzuszki!!

  • Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana pieczona"

  • Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!

Artykuły na temat: pieczona papryka do słoi
  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    ...podgrzewania. Wypłucz kapustę. Wkładaj po 3 liście razem z wysuszonymi rybami i przelewaj uzyskanym płynem. Na koniec zalej wszystko olejem. Odkręcaj słoik codziennie przez pierwszy tydzień. Po zakręceniu(...), przyprawami. W słoiku ułóż 5-centymetrową warstwę kapusty, wrzuć garść borowików, mocno ubij i zalej powstałym sosem. Powtarzaj, aż do wypełnienia całego słoja. Gotowa do spożycia po 2 tygodniach.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Ratatouille w marynacie

    ...marynowania: 3 dni. Składniki: - 1 czerwona papryka  - 1 żółta papryka - 1 cukinia, pokrojona wzdłuż na plastry grubości 3 mm - 1 bakłażan, pokrojony wzdłuż na plastry grubości 3 mm - 225 ml...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Moja Gruzja samakuje

    Jedzenie w Gruzji jest przepyszne, przyrządzone z dużą ilością przypraw, ostrej papryki, wspaniale smakujących warzyw, zieleniny i czosnku. Pierwszą regionalną potrawę zjadłam w drugim dniu pobytu, kiedy wracałam z Panem Kachą z wycieczki po Kachetii. Na jednym z górskich zakrętów , mój kierowca rozwalił zawieszenie i wtedy czekając na naprawę samochodu w przydrożnym barze, który wystrojem przypominał czasy późnego Gomułki skosztowałam charczo czyli zawiesistą zupę przyprawiona na ostro...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Dieta jabłkowa

    Ta wyjątkowo smaczna i prosta kuracja skutecznie odkwasza organizm, poprawia przemianę materii, dostarcza wiele cennych witamin i minerałów. Ma jeszcze jedną zaletę – stosując ją, nie będziesz głodna, a mimo to... zaczniesz chudnąć!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Dieta jabłkowa

    Ta wyjątkowo smaczna i prosta kuracja skutecznie odkwasza organizm, poprawia przemianę materii, dostarcza wiele cennych witamin i minerałów. Ma jeszcze jedną zaletę – stosując ją, nie będziesz głodna, a mimo to... zaczniesz chudnąć!

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...