• Informacje na temat:

    pieczona marchewka w sosie musztardowym

Przepisy na temat: pieczona marchewka w sosie musztardowym
  • Prowansalska szynka

    ...końcem pieczenia.  3. Pieczeń udekoruj czerwonym pieprzem. Podawaj na gorąco z warzywami, ew. na zimno z sosem musztardowym.

  • Kawałki mięsa otoczone kremowym sosem na bazie mleka kokosowego i musztardy. Słodki smak mleka kokosowego idealnie komponuje się z ostrym i lekko kwaśnym smakiem musztardy.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...oliwę oraz miód. Ubij trzepaczką na jednolity sos. Domieszaj musztardę francuską. Składniki sałatki polej musztardowym winegretem, przemieszaj. Tuż przed podaniem dołóż listki rukoli i endywii...

  • Kurki doskonale pasują do mięsa wieprzowego i w takim wydaniu lubimy je najbardziej:). Koniecznie z delikatnym sosem śmietanowym. By nie było nudno, urozmaiciłam go musztardowym posmakiem. Smacznego!

  • Menu na zimowe wieczory w gronie przyjaciół

    ...: szczypiorek 1 duża marchewka 150 g surówki z kapusty 6-8 plastrów pieczonego rostbefu pieprz brazylijski do dekoracji  Przygotowanie: Szczypiorek włożyć na minutę do wrzątku...

  • Bawarskie przysmaki na Oktoberfest

    ...posmarować sosem śmietanowo-musztardowym. Nakładać: sałatę, pomidory plastry pieczeni, ponownie sos śmietanowo-musztardowy i plasterki cebuli. Przykryć drugą częścią bułeczki i natychmiast podawać. Czas...

  • Mięciutkie mięso, które przed upieczeniem trzeba marynować 24 godziny. Możemy podać je z kluseczkami śląskimi, puree z kalafiora lub zwykłymi ziemniakami.

  • Pomysł na szybki obiad. Przygotowanie smacznego dania na prawdę nie musi zajmować wiele czasu.

  • proste i efektowne danie, które samo się robi

Artykuły na temat: pieczona marchewka w sosie musztardowym
  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Ciasto Basków « déstructuré » czyli jak skomplikować coś prostego i menu na ten tydzień.

    ...łosoś pieczony z sosem cytrynowym podany i makrele  pieczone w sosie musztardowym z ziemniakami w mundurkach.   W koszach mam kilka kilogramów winogron w różnych kolorach i gatunkach oraz...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Historia pewnej bułki

    ...i podawaj z bagietką, ziemniakami i karczochami polanymi sosem musztardowym. Tekst: Joanna Lorynowicz...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    ...zrobić badania poziomu witaminy D w surowicy krwi. Być może okaże się, że powinnaś ją suplementować. MENU ● ŚNIADANIE: Kasza jaglana ugotowana na sypko (np. poprzedniego dnia) i zapieczona z masłem, z jabłkiem, migdałami, posypana szczyptą cynamonu. ● DRUGIE ŚNIADANIE (do pracy): Sałatka z dowolnym makaronem z pełnego ziarna, pomidorami koktajlowymi, rukolą i szynką, z musztardowym sosem...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ...musztardowym. Młoda pokrzywa i szpinak. Pokrzywa jest rośliną leczniczą, wspomagającą pracę nerek. Szpinak z kolei ma właściwości krwiotwórcze, zawiera sporo żelaza. Z dodatkiem fety i lekkiego sosu...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...