• Informacje na temat:

    pieczenie sera

Przepisy na temat: pieczenie sera
  • Sałatka z pieczonych buraków i sera koziego

    Zdrowa i łatwa w przygotowaniu - w sam raz na karnawałową domówkę

  • Smaczny pomysł na "Serniczek bez sera"

  • Pieczone racuchy

    Pyszne placuszki warzywne.

  • Przedstawiam drugi etap przygotowania piernika staropolskiego. Od 18 do 20 mamy czas na upieczenie ciasta. No to do dzieła :)

  • Sernik bez sera?

    Jedni są zwolennikami kuchni tradycyjnej, inni nowoczesnej. A gdyby je połączyć i - tak jak proponuje w swojej najnowszej książce "Nowoczesna kuchnia polska" Daria Ładocha - zrobić sernik bez... sera?

  • Smaczny serniczek bez sera.

  • Sałatka z pieczoną dynią i serami

    Składniki: 4 buraki 40 dag dyni 2 cukinie świeża natka pietruszki 20 dag sera korycińskiego 10 dag sera gorgonzola 10 dag obranych orzechów włoskich rozmaryn odrobina chilli(...) ruszt, piecz. Dynię i cukinię pokrój, grilluj. 2. Grillowane warzywa układaj na talerzu, posyp rozkruszonymi serami, orzechami i natką.

  • Pieczeń z serem

  • Ser z truskawkami

    Składniki dla 4 osób: Ser z truskawkami: opakowanie sera mozzarella 30 dag truskawek listki bazylii kilka łyżek słodkiego sosu balsamicznego pieprz sól Świderki: opakowanie ciasta francuskiego sól gruboziarnista plasterki kiełbasy keczup Sposób przygotowania: 1. Ser mozzarella wyjmij z opakowania, osącz, pokrój w plastry. Truskawki opłucz, osusz...

  • w smaku jak sernik

Artykuły na temat: pieczenie sera
  • Pieczeń z pomidorami i serem

    Zapiekankę możesz udekorować natką pietruszki.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Ziemniaki pieczone

    ...na tarce o drobnych oczkach. Cebulę posiekaj. Na patelni podsmaż boczek razem z cebulą. Połącz je z miąższem ziemniaków i połową żółtego sera. Ziemniaki wyjmij z piekarnika. Napełnij farszem, posyp resztą sera i boczku. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15 min. Przed podaniem polej ziemniaki śmietaną i posyp szczypiorkiem. Zobacz także:

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Pieczone z gulaszem

    Przygotowanie: Ziemniaki obierz, umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz solą. Masło rozpuść w rondelku. Na dno żaroodpornego naczynia wylej gulasz....

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Drożdżowe pieczone pierożki

    Doskonały zamiennik dla tradycyjnych pierogów.

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

Wideo na temat: pieczenie sera
  • Sezamki to przeszłość. Czas na lnianki

    - Dzisiaj słodka kuchnia - powiedział w "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan. Kucharz zdradził przepisy na: nietypowy sernik na zimno, knedle z kaszy i sera z białą czekoladą oraz blok czekoladowy z pieczoną papryką. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Agnieszka Cegielska na tropie cudownych właściwości buraków

    Buraki to niesamowite warzywa, które zawierają mnóstwo witamin. Jakie mają właściwości lecznicze i odżywcze? W jakiej ilości należy je jeść? Biochemik i terapeuta naturalny Maja Błaszczyczyn opowiedziała w "Dzień Dobry TVN" o wyjątkowych właściwościach buraków. Za to w kuchni programu wraz z burakiem królowali Andrzej Polan i Agnieszka Cegielska. Przygotowali takie dania, jak: sałatka z burakami, kozim serem i rukolą, pieczone buraki z dynią, tatar z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado...