• Informacje na temat:

    pieczenie lopatki w naczyniu

Przepisy na temat: pieczenie lopatki w naczyniu
  • Łopatka ze szpinakowym farszem

    ...oliwy, przypraw solą i pieprzem. Umieść w żaroodpornym naczyniu, przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut.  4. Obierz i umyj warzywa. Pietruszki i buraczki przekrój wzdłuż na pół. 5. Zmniejsz...

  • Pierś indycza z ziołowym farszem

    .... Przesmaż na kilku łyżkach oleju.  4. Przesmażoną roladę włóż do rękawa do pieczenia, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz 60 min w 180 st. Rozetnij rękaw. Dopiekaj jeszcze 20-30 minut.

  • rozpływa się w ustach :D

  • Kremowe zupy z czipsami i grzankami

    Ziemniaczano-porowa Sposób przygotowania 1. Jabłka obierz, oczyść i potnij na cząstki. Ułóż je w naczyniu posmarowanym olejem. Oprósz solą. Piecz ok. 20 minut w temp. 180 st.  2. Parmezan zetrzyj. Na blachę wyłożoną pergaminem nałóż porcje sera. Dociśnij tak, by powstały krążki. Piecz 5 min w 180 st. Wystudź na blasze. Zdejmij łopatką.  3. Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, pokrój...

  • pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..

  • Wietnamskie kotleciki wieprzowe z makaronem ryżowym

    Autor: Poh Ling Yeow. Kuchnia: wietnamska. Liczba porcji: 4-6. Czas przygotowania: 1 godzina (+ czas gotowania). Poziom trudności: łatwy.

  • Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.

  • Dynia makaronowa i tacos z czarną fasolą

    ...minut do momentu, aż będzie miękka. Odstaw na 10 minut, żeby trochę wystygła. Pieczenie dyni w piekarniku Przekrój dynię wzdłuż na pół, wyjmij nasiona i piecz połówki około 40 minut w piekarniku(...) pasma. Wyrzuć skórę. W małym naczyniu wymieszaj sok z limonki, zmielone chili, kumin, kolendrę i sól. Sosem polej dynię i dokładnie wymieszaj. Skosztuj dynię i dopraw do smaku według własnych upodobań...

  • Łopatka wieprzowa peklowana pieczona w piekarniku

Artykuły na temat: pieczenie lopatki w naczyniu
  • Smaki z Czech

    ...kiełbaski sznurkiem lub zepnij wykałaczkami i ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym albo na blaszce wysmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200º C, zapiekaj ok. 10 minut. Dołóż do brytfanki...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Robimy czystki w kuchni

    ...). Przygotowanie i serwowanie : trzy salaterki i jedna taca. Pieczenie: dwie formy do pieczenia ciasta, jedno duże naczynie do zapiekania, jedna forma do chleba, dwie blachy do pieczenia. Przybory kuchenne...

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Dwa w jednym

    ...miód z olejem, czosnkiem, nasionami kopru włoskiego, cynamonem, imbirem, kuminem i pieprzem kajeńskim. Nasmaruj powstałą marynatą mięso i połóż je w naczyniu do zapiekania lub wolnowarze. Nagrzej...

  • Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich, którzy obawiają się o swoje kulinarne umiejętności, uspokajamy - istnieje kilka sprawdzonych pomysłów na to co zrobić, by przygotowywane przez nas ciasta, torty i ciasteczka zachwyciły resztę domowników. Na Wielkanoc upiecz bliskim radość! Przepis to podstawa Choć wydaje się to oczywiste, podstawą udanego wypieku...

  • Historia pewnej bułki

    ...posiekane, sok wyciśnięty z 1 cytryny Wymieszaj składniki marynaty. Zalej nią umyte mięso, okryj je folią i wstaw do lodówki na 2 godziny. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu, odwiń folię i wstaw na(...), umieść w żaroodpornym naczyniu wypełnionym wodą sięgającą do połowy wysokości formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 40 minut. Następnie ostudź i umieść w lodówce na godzinę. W tym czasie zalej...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Nasyć się latem

    ...i odstaw. Ugotuj al dente makaron w osolonym wrzątku, odcedź. Do osolonego wrzątku wrzuć na 2 minuty kalafior, odcedź. W żaroodpornym naczyniu połącz makaron i kalafior, zalej je sosem, dopraw solą(...). Rozlej rosół do miseczek. W oddzielnym naczyniu wymieszaj sos sojowy z chili, olejem sezamowym i cukrem. Zupę podawaj z makaronem jajecznym udekorowaną świeżymi liśćmi kolendry, z sosem chili obok, by...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...