• Informacje na temat:

    pieczeń ze szpinak

Przepisy na temat: pieczeń ze szpinak
  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

    Warto wypróbować ten przepis właśnie teraz, gdy mamy sezon na świeży szpinak!

  • Pyszny pomysł na obiad. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. Pieczeń jest rewelacyjna - dobrze doprawiona, z posmakiem czosnku!

  • Muffinki ze szpinakiem

    Sposób przygotowania Szpinak przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarznie i ocieknie. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij nim cebulę. Dodaj szpinak. Oprósz go gałką, solą i pieprzem. Smaż na dużym płomieniu, aż prawie cały płyn odparuje. Masę szpinakową przestudź. Jajka ubij ze śmietaną, wymieszaj z kaszką i szpinakiem. Jeśli chcesz, możesz dodać też 10-15 dag pokruszonej...

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń ze szpinakiem"

  • Lazania ze szpinakiem

    Coś dla miłośników szpinaku. Palce lizać!

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń ze szpinakiem"

  • Zawijańce ze szpinakiem

    Sposób przygotowania 1. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej masło, włóż szpinak. Podgrzewaj, aż się rozmrozi, wrzuć czosnek i szczyptę soli. Duś 5-7 minut, aż odparuje. Fetę pokrój w kosteczkę. Mięso(...). Warzywa ugotuj, zmiksuj.  3. W każdy plaster mięsa zawiń po porcji szpinaku i sera. Zawiń, zepnij i podsmaż na oleju. Włóż do musu, piecz w 180 st. C przez 25 minut.

  • Smaczny pomysł na "Świąteczna pieczeń ze szpinakiem"

  • PIECZONA ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

    ..., doprawiamy solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Na maśle przesmażamy szpinak z drobno posiekaną cebulką oraz czosnkiem, studzimy, dodajemy posiekane suszone pomidory. Na lekko...

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń z indyka ze szpinakiem"

Artykuły na temat: pieczeń ze szpinak
  • Roladki ze szpinakiem

    Szpinak i beszamel to połączenie wyjątkowe w smaku.

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Cannelloni ze szpinakiem

    Posiekać cebulę i czosnek, zeszklić mieszając na 1 łyżce oleju, dodać rozmrożony szpinak, sól i pieprz. Dusić 10 min, ostudzić. Wymieszać z połową parmezanu, bułką tartą i pianą ubitą z 1 białka(...). Na brzegu paska ułożyć kawałek papryki i łyżkę szpinaku. Zawinąć rulonik, odciąć, powtarzać. Szynkę pokroić w kostkę, usmażyć na maśle, dosypać 3 łyżki mąki, wlać mleko i bulion, gotować 5 min...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Tarta ze szpinakiem

    ...i boki formy na tartę. Nakłuj je widelcem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz ciasto przez 20 minut. Na maśle podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak i smaż do odparowania nadmiaru wody. Przestudzony szpinak wymieszaj z serem i jajkami. Dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Na ciasto wyłóż farsz. Piecz w temperaturze 180 st. C przez około 25 minut. Zobacz także:

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Indyk ze szpinakiem

    ..., by zakryła całą pierś. Odstaw minimum na kwadrans,  a jeśli masz czas, na godzinę.  3. Na patelni rozgrzej oliwę  i wrzuć na nią świeży szpinak. Podsmaż go przez kilka minut, aż z patelni odparuje woda. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wymieszaj. 4. Nieco przestudzony szpinak rozłóż na płacie mięsa wyjętym  z marynaty. Dodaj pokrojony  w kosteczkę ser typu feta.  Zwiń ciasno mięso...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Pieczone mielone

    Pieczeń rzymska Składniki: 1 kg mięsa mielonego, sól, 4 jaja, 4 bułki, cebula, ziemniak, szpinak, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 jajka ugotowane na twardo, olej, pieprz. Przygotowanie: Do mięsa(...). Wygładź wierzch. Piecz 50 minut w temp. 180° C. Pieczeń z indyka ze szpinakiem Składniki: filet z indyka, 40 dag mrożonego szpinaku, szklanka jogurtu, sól, 3 łyżki mąki, łyżeczka miodu, czosnek...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

Wideo na temat: pieczeń ze szpinak
  • Andrzej Polan i jego fantazje z płatkami w roli głównej

    Szef kuchni Andrzej Polan przygotował kilka potraw z dodatkiem płatków zbożowych. Polan podał pomidory pieczone z serem i szpinakiem, pasztet ze słonecznika, ciasto z płatkami jęczmiennymi oraz praliny kukurydziane z morelami.