• Informacje na temat:

    pieczeń z zupą cebulową

Przepisy na temat: pieczeń z zupą cebulową
  • Indyk w sosie cebulowo-śmietanowym - przysłała Ola

    Przygotowanie: Pierś z indyka kroimy w plastry, układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym, posypujemy zupą cebulową z torebki, zalewamy śmietaną (30%). Ppotem znowu pierś, zupa i śmietana. Można przesypać pietruszką zieloną w niewielkiej ilości. Pieczemy aż pierś będzie gotowa (nie wiem ile, zawsze robię to na \"czuja\") i już!!! Do tego najlepiej ryż i brokuły na przykład. Pycha...

  • Idealne na szybki obiad ,smaczne i soczyste. Zapiekanie kotletów możemy zastąpić smażeniem.

  • Pomysł na prosty obiad

    Jeśli chcesz, by pieczeń wieprzowa (ze schabu, szynki lub łopatki) była bardziej soczysta, posyp mięso mąką, krótko obsmaż ze wszystkich stron na tłuszczu, a potem wstaw do nagrzanego piekarnika. Inny...

  • Danie dla tych co lubią zapiekanki .. sycące i nie trudne..

  • Prosty pomysł na obiad

    ...(1/3 łyżeczki na 2 szklanki). Wstaw na noc do lodówki. Warzywa odzyskają jędrność. Wołowina na pieczeń Mimo że najświeższa jest wołowina jasnoczerwona, nie wybieraj jej na pieczeń. Mięso takie nie...

  • Sprawdzony przepis na "Cebulowa pieczeń karkowa"

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    ...z folii lub papieru. Chrupiącą przekąskę możesz podać z dipem, np. paprykowym. Superdodatek do zup Startym żółtym serem możesz posypywać zupy, np. cebulową, kremy, np. kalafiorowy, brokułowy...

  • szybko, wykwintnie,smacznie

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    Szybkie, proste, tanie i bardzo smaczne dania z ziemniaków, które przygotujesz w pół godziny!

  • przepis znaleziony na blogu Gotuję bo lubię

Artykuły na temat: pieczeń z zupą cebulową
  • Zupa cebulowa

    Dodatek białego wina i tymianku w zupie przeniesie cię w rejony Francji.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • ​Krem z dyni z pestkami smażonymi z cebulą i bitą śmietaną

    Zupa cebulowa jest obowiązkową pozycją każdego menu we francuskich Alpach. Zdarza się jednak trafić też na pełną wigoru zupę dyniową, która wyróżnia się zdecydowanie na tle bezbarwnej zimowej diety - pisze Rachel Khoo.

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne części pokarmów,...

  • Warstwa po warstwie

    Znajdzie się niemal w każdym obiedzie, ale sama rzadko kiedy gra główną rolę. A przecież ma intensywny smak i aromat, łączy delikatną słodycz i ostrość, a do tego jest łatwo dostępna i zdrowa. Odkrywaj warstwa po warstwie niezwykle smaki cebuli.

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Najskuteczniejsze letnie zioła

    To dzięki zawartym w nich olejkom tak wspaniale pachną, smakują i… leczą! Wszystkie ułatwiają trawienie, ale też potrafią przynieść ulgę w innych dolegliwościach. Sprawdź, kiedy po nie sięgnąć.

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...