• Informacje na temat:

    pieczen z mozzarellą

Przepisy na temat: pieczen z mozzarellą
Artykuły na temat: pieczen z mozzarellą
  • Zapiekanka warzywna z mozzarellą

    Udekorujmy świeżą bazylią lub natką pietruszki.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kotlety z mozzarellą i pesto

    Kotlety można podać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Minitarty z pomidorkami i mozzarellą

    Sposób przygotowania: Z ciasta wytnij kółka. Natnij je centymetr od brzegów (nie na wylot), by po upieczeniu utworzyły rant. Brzeg posmaruj żółtkiem. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Wyjmij i ostudź.  W środku ciasta ułóż po kilka plasterków mozzarelli i włóż połówkę pomidorka.  Całość posyp pieprzem i udekoruj bazylią. Zobacz także:

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Kotlety z mozzarellą i szpinakiem

    ...1. Mięso i szpinak płuczemy krótko pod bieżącą wodą, osuszamy. Schab lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem i solą. Kotlety obsmażamy krótko z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Szpinak podsmażamy na oleju, mieszamy. Jajo i roztarty czosnek dodajemy do jogurtu, roztrzepujemy, wlewamy do szpinaku, mieszamy. Mozzarellę kroimy na 4 plastry. 3. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • ​Kanapka z szynką parmeńską, pomidorem, mozzarellą i pesto

    Przepis z książki “Pora na lunch ". Czas przygotowania: 15 minut Liczba porcji: 1 kanapka.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...