• Informacje na temat:

    pieczeń z mięsa mielonego z sosem chrzanowym

Przepisy na temat: pieczeń z mięsa mielonego z sosem chrzanowym
Artykuły na temat: pieczeń z mięsa mielonego z sosem chrzanowym
  • Pasztet niejedno ma imię

    ...do piekarnika nagrzanego do 200° C. Piecz 80 minut. Pozostaw na noc do ostygnięcia. Gotowy pasztet podawaj z sosem z grejpfruta zmiksowanym z malinami. Pasztet z pieprzem Składniki: po 1/2 kg mięsa wołowego, zająca, wątróbek i podgardla wieprzowego, 2 kajzerki, 3 jajka, 10 dag słoniny, 10 dag tartej bułki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, goździki, kolendra, jałowiec, kminek, 3 torebki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...możemy wykorzystać resztki pieczonego mięsa, a także wędliny, nawet te obeschnięte czy obierki z warzyw. Przydadzą się również kości z pieczonego mięsa, np. z żeberek. Na początku przygotowujemy wywar(...) posiekaną drobno dymkę, a całość polewamy sosem. Dania jednogarnkowe Po świętach wzrasta również popularność dań jednogarnkowych. To doskonała metoda, by uniknąć wyrzucania nadmiaru jedzenia...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Goście, goście!

    ..., pokrojoną w łódeczki marynowaną cebulkę i koperek. Pieczony rostbef z musem chrzanowym (dla 4 osób) Czas przygotowania: około 45 minut + doba na marynowanie mięsa Poziom trudności: 2 Składniki(...) najlepszej jakości, 1 duże jabłko (jak najtwardsze), 4 cebulki szalotki, 200 g gęstej kwaśnej śmietany, 2-3 łyżeczki białego octu winnego, pół łyżeczki mielonego czarnego kardamonu Do smaku: sól, pieprz...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Dieta liściasta

    ...wymieszaj z cebulką. Dopraw tatara szczyptą mielonego imbiru, papryczki słodkiej, solą oraz pieprzem. Skrop obficie sokiem z cytryny, posyp natką pietruszki. Napełnij tatarem łódeczkowe listki cykorii...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Wiosenne... rolowanie

    ...włożyć do rękawa do pieczenia. Piec około godziny w temperaturze 175°C. Serwować (pokrojoną w plastry) na gorąco, ciepło albo zimno z zieloną sałatą, sosem musztardowym albo chrzanowym. Zawijasek...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...