• Informacje na temat:

    pieczeń z mięsa mielonego z fetą papryką i pieczarkami

Przepisy na temat: pieczeń z mięsa mielonego z fetą papryką i pieczarkami
Artykuły na temat: pieczeń z mięsa mielonego z fetą papryką i pieczarkami
  • Rozmaitości z pieca

    ...mięsa wsypać chili, kmin rzymski i kolendrę. Dodać pomidory i dymkę, poddusić, wymieszać z kuskusem. Przełożyć do formy, na wierzchu ułożyć mięso, posypać pokruszoną fetą. Zapiekać (180ºC) 20 minut(...) z mielonym mięsem Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa (może być mieszane), 3 małe cukinie, 1 bakłażan, 3 duże pomidory, 1-2 średnie cebule, 3 ziemniaki, olej, 1 ząbek czosnku, oregano, 3 łyżki...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Zamieszaj i do... pieca

    ..., 1/2 kg mięsa mielonego, 15 dag kiełbasy, olej do smażenia, papryka, sól, pieprz, tymianek, 1-2 łyżki keczupu. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Naczynie żaroodporne natłuścić. Ziemniaki ostudzić(...) Składniki na 4-6 porcji:  25 dag marchewki, 1 pęczek dymki, 4 pomidory, 40 dag filetów z kurczaka, 1/2 litra bulionu, 25 dag kuskusu, 1 łyżka masła, po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu i chili, po...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Wykwintne pieczyste

    ...przygotowanym farszem z fety, suszonych pomidorów i bazylii. 3. Musztardę połącz z ziołami prowansalskimi oraz mieloną słodką i ostrą papryką. Brzegi mięsa zepnij wykałaczkami i posmaruj musztardą(...) i umieść w nacięciach pieczeni. Blachę lub brytfannę do pieczenia natłuść olejem, na środku połóż pieczeń. Formę z mięsem wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz 30 min w temp. 200

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Wyborne pieczyste

    Samodzielnie przyrządzone mięsa, pieczenie i wędliny rozpływają się w ustach.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Chleb nasz powszedni

    Jest doskonałym dodatkiem do zup, dań z mielonego mięsa i rolad.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...