• Informacje na temat:

    pieczen z jagnieciny

Przepisy na temat: pieczen z jagnieciny
  • Pieczone klopsiki wołowe

    Klopsiki najlepiej smakują maczane w jogurcie naturalnym wymieszanym z posiekanymi prażonymi orzechami laskowymi, listkami świeżej mięty, przyprawionym solą i czarnym pieprzem.

  • Doskonale smakuje z ziemnikami i zielona salata;)

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ..., w który zawinięto mięso, warzywa i zioła - ujawnia się cudowny zapach całej przebogatej palety aromatów, które podczas pieczenia wzajemnie się przenikają i mistrzowsko łączą. Gdy jemy kleftiko, przed(...), użytymi do marynowania (w Grecji mięso przed upieczeniem czy duszeniem zawsze marynuje się w przyprawach i oliwie). Do souvlaków używa się różnego rodzaju mięs. Ale nie tylko. Można je zrobić również...

  • Smaczne na cieplo i na zimno.

  • Udziec barani

    ...bulionem. Piec 2 godziny. Umyte cytryny pokroić na plasterki. Na 20 minut przed końcem pieczenia obłożyć nimi mięso. Danie wyłożyć na półmisek. Sos przecedzić, wymieszać ze śmietaną i mąką. Podawać...

  • Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    ...z cukinią dla tych, którzy posiedli inspirującą wiedzę kulinarną. Ziemniak pieczony z serem Składniki: - duże ziemniaki do pieczenia - 4 sztuki, - mozzarella - 120 gramów, - ser pleśniowy blue(...): 1. Ziemniaki umyj i dokładnie oczyść, a następnie piecz w piekarniku w temperaturze 145 st. C przez 60 minut. 2. Zetrzyj sery na tarce. Wydrąż ziemniaki po upieczeniu, miąższ wymieszaj z połową startych...

  • Tylko dla wybitnych smakoszy...

  • Z garnków świata - Grecja

    ...wszystkich stron. W czasie pieczenia polewamy marynatą. Ellinikos Składniki: 8 łyżeczek kawy palonej; 4 łyżeczki cukru; 400 ml (2 szklanki) wody; szczypta cynamonu, szczypta kardamonu. Kawę, cukier...

  • łatwe w przygotowaniu, smaczne, bez tłuszczu

Artykuły na temat: pieczen z jagnieciny
  • Jagnięcina po prowansalsku

    Przygotowanie: Do moździerza wsyp tymianek i rozmaryn, dodaj pokruszone liście laurowe i wlej 4 łyżki oliwy z oliwek. Całość rozetrzyj z 3 ząbkami czosnku....

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Kanapki z historią

    Wbrew powszechnej opinii, kanapki nie są dziełem współczesnym. John Montagu, hrabia Sandwich, nie wymyślił tej genialnej przekąski, choć to właśnie jemu zawdzięczają swoją angielską nazwę.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Kuchnia francuska. Bon appétit!

    Ciężka, maślana, skomplikowana - tak najczęściej opisujemy francuską kuchnię. Ale czy rzeczywiście tak jest?

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • Dzikie gotowanie

    Jagody i grzyby zbiera każdy, ale jak ugotować cały posiłek, czerpiąc z łąk i lasów?

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Na lepsze trawienie tłuszczu

    ..., sałatki ziemniaczanej; rozmaryn: do tłustych mięs, ryb, potraw z czosnkiem; estragon: do golonki, boczku, domowych wędlin, ryb, sosów z majonezem; oregano: do pieczeni, duszonej cielęciny i jagnięciny...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

Zdjęcia na temat: pieczen z jagnieciny