• Informacje na temat:

    pieczeń wołowa z papryką

Przepisy na temat: pieczeń wołowa z papryką
  • 5 jesiennych sałatek

    .../229 kcal Sałatka z żółtą papryką, serem kozim i borówką brusznicą Składniki na 4 porcje: - 2 żółte papryki, - 200 g mieszanych warzyw liściowych (np. sałaty, rukoli, roszponki), - 4 krążki...

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana pieczeń wołowa"

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    Danie to nosi w Meksyku nazwę fajitas i jest podawane obowiązkowo z gotowaną fasolą i różnymi ostrymi sosami oraz pieczonymi warzywami.

  • Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)

  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ...w malutką kostkę. Oliwę wymieszaj z chili i z papryką (wędzoną możesz zastąpić słodką).  3. Nastaw piekarnik na 170 st. Przestudzony kalafior zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z oliwą(...) papryczkę umyj, oczyść z pestek. Paprykę pokrój w kostkę. Papryczkę drobno posiekaj, wymieszaj razem z pokrojoną papryką, koncentratem (ewentualnie z ostrym keczupem), obranym i przeciśniętym przez...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wołowa w papryce"

  • Sałatka z kalafiorem i pastrami

    Wykwintna sałatka.

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń wołowa na papryce"

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko przestudzonym...

  • Pieczeń wołowa należy do dość trudnych dań. Mój przepis przeprowadzi Cię przez obróbkę termiczną mięska wraz z jego przyprawieniem :) Danie polecam z chlebkiem i czarnym sosem do pieczenia. Bardzo dobrze smakuje również z frytkami lub kulkami ziemniaczanymi. Warto również spróbować w kanapkach na zimno wraz z sałatą lodową i sosem czosnkowym :)

Artykuły na temat: pieczeń wołowa z papryką
  • Gulasz wołowy

    ..., przełóż ją do garnka i na tej samej patelni przesmaż partiami mięso oprószone mąką (powinno być usmażone z każdej strony). Wołowinę przełóż do garnka z cebulą, dopraw papryką, dodaj listek laurowy oraz...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Wykwintne pieczenie

    ..., obrać je i pokroić w paseczki. Namoczoną bułkę lekko odcisnąć i wraz z papryką, papryczką chili, czosnkiem i pomidorami zmiksować na gładką masę. Dodać oliwę, ocet, doprawić solą, zmiksować. Sos schłodzić. Cielęcinę pokroić w plastry i podawać z sosem. Mięso można też serwować na gorąco np. z białym ryżem. Pieczeń wołowa na kwaśno Składniki na 4-6 porcji: 1,5 kg wołowiny na pieczeń, 1 liść...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Pieczen wolowa mojej mamy

    bardzo ja lubimy wiec i we Francji robimy...  Na 6 porcji 800 gr wolowiny 5-6 zabkow czosnku 6  lyzek oliwy 3 lyzki maki cebula 2-4...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Wołowina na stole!

    ...lub białego pieczywa, chrupiących grzanek i sałatek. Pastrami bez rukoli możesz także podać na ciepło. Pieczeń wołowa Składniki na 6 porcji: 1 kg polędwicy wołowej,  50 dag papryki,  2 dojrzałe...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Pieczeń wołowa w papryce

    Mięso przyprawić solą i pieprzem, natrzeć olejem i odstawić do lodówki najlepiej na noc. Po tym czasie obsmażyć mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...