• Informacje na temat:

    pieczen wolowa

Przepisy na temat: pieczen wolowa
  • Sos do pieczeni wołowej

    Cebulowy, z ziołami.

  • Pyszne,efektowne danie.Wysmienite na obiad we dwoje.Polecam:)

  • Rolada wołowa

    ...wyjmij, przykryj, odstaw. Do sosu z pieczenia dodaj masło, wymieszaj, podaj z mięsem. 

  • Dobre mieso w pysznym wydaniu...

  • Polędwica wołowa z dynią

    Sposób przygotowania 1. Mięso umyj, osusz. Posmaruj je odrobiną oleju, posyp solą i pieprzem, odstaw do lodówki na godzinę.  2. Włóż mięso w rękaw do pieczenia lub do brytfanki o grubym dnie. Dodaj kawałki dyni obranej ze skórki i pokrojonej, posiekane pieczarki, ząbki czosnku. Piecz w temp. 230 st. C 40 minut.  3. Na maśle podsmaż żurawinę i wiśnie, dolej wino, sok z cytryny i wsyp cukier...

  • Wspaniala rolada wolowa z duza iloscia czosnku i cebuli, z szybkowara. Przepraszam za brak znakow polskich.

  • ...obróć. Następnego dnia lekko opłucz. Ułóż w natłuszczonej brytfance, skrop olejem. Wstaw do piekarnika 180 st. C. Piecz 75 min. W trakcie podlewaj bulionem. Na 25 min przed końcem pieczenia do brytfanki dołóż obrane, pokrojone na połówki szalotki. Wymieszaj z wytwarzającym się sosem. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj połówki wydrylowanych śliwek oraz cząstki jabłek (bez gniazd nasiennych...

  • Doskonale smakuje z ziemnikami i zielona salata;)

  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    ...żaroodpornego. Podlać wywarem i piec pod przykryciem w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, przez ok. 1 h ( w zależności od grubości mięsa). W czasie pieczenia często polewać mięso sosem. Po upieczeniu wyjąć mięso...

  • Soczysta pieczen wolowa jest jednym z klasyków kuchni. Na cieplo wraz z dodatkami jest doskonalym daniem na obiad, na zimno jest nieodzownym skladnikiem bufetów jak i wysmienitych kanapek. Stopien smazenia to juz kwestia smaku - jedni wola calkiem krwista, inni którys z rodzajów medium, niektórzy preferuja dobrze wypieczona. Mój przepis jest na bardzo soczysta pieczen - medium rare.

Artykuły na temat: pieczen wolowa
  • Pieczeń wołowa

    ...angielskie, liście laurowe, pieprz i tymianek. Przykryć, dusić 60-70 minut. Miękkie mięso wyjąć, trzymać w cieple. Z reszty oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do sosu z pieczenia i zagotować. Zobacz...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Pikantna pieczeń wołowa

    Pyszne mięso w domowej marynacie.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Pieczeń wołowa faszerowana papryką

    Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, rozmarynem oraz olejem. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny. 2. Z...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Sposób na kruchą i soczystą pieczeń

    Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. i pieczemy dalej przez godzinę. Kawałek mięsa o wadze 1,5 kg pieczemy około 90 minut. Warto pod brytfankę z pieczenią wsunąć do piekarnika drugie naczynie z gorącą wodą. Można też w trakcie pieczenia skrapiać mięso wodą lub rosołem (ważne, aby płyny były gorące, bo wtedy nie ochładzają pieczeni) i wytwarzającym się sosem. Inny sposób to...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Gulasz wołowy

    Wołowinę umyj, dokładnie osusz i pokrój w paski lub dużą kostkę. Mięso oprósz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Cebule obierz z łupin, posiekaj drobno....

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

Wideo na temat: pieczen wolowa
  • Karolina Pisarek i Damian Kordas o swoim związku

    Co łączy Karolinę Pisarek i Damiana Kordasa? Oboje są uczestnikami programów TVN: ona wystąpiła w "Top Model", on wygrał IV edycję programu "MasterChef". Poznali się na jednej z imprez i od razu zaiskrzyło. W "Dzień Dobry Wakacje" opowiedzieli o swoim związku i przygotowali kilka letnich dań. Wśród ich propozycji znalazła się tofucznica, czyli jajecznica bez jajek z jarmużem, kurkumą i zielonym groszkiem, hummus z bobu, krem z pieczonego pora oraz stek wołowy z sosem z czarnej porzeczki z...

  • Piotr Kucharski prezentuje dania z mniej popularnymi warzywami

    Topinambur, skorzonera, salsefia, miechunka - takie warzywa wziął pod lupę Piotr Kucharski w kuchni "Dzień Dobry TVN". Kucharski przygotował pieczony topinambur z wątróbką wołową, zapiekaną skorzonerę, salsefię z orzechami oraz pannacottę z miechunką.

  • Antrykot w tłuczonym pieprzu

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych warzyw oraz sałatkę z pomidorów, stek monteryaki i grillowane boczniaki oraz porterhouse , czyli...