• Informacje na temat:

    pieczeń w sosie grzybowym

Przepisy na temat: pieczeń w sosie grzybowym
Artykuły na temat: pieczeń w sosie grzybowym
  • Tusza indycza w sosie grzybowym

    Wyjątkowa, kiedy jest serwowana z żurawiną w morelowych miseczkach.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • ...tradycyjnymi recepturami. Doskonały do mięs w każdej postaci: pieczonych, duszonych i smażonych. Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY wyróżnia się wyjątkowym, grzybowym smakiem, który(...) zrazów wieprzowych, z ryżem, polanych pysznym Sosem grzybowym jak staropolskim Jak u Mamy WINIARY . Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Grzybowe specjały

    Dania z dodatkiem leśnych grzybów to prawdziwy hit polskiej kuchni. Wykorzystaj nasze podpowiedzi i zaskocz rodzinę nowymi wariantami znanych smakołyków z grzybowym aromatem.

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Grzybowe chlebki z ziołami w puszce...

    ...podawane z serkiem kremowym z czosnkiem i dymką. Według Siby Mtongany.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Grzybowe smakołyki

    Pora wybrać się do lasu, licząc, że grzybów będzie w bród. To pozwoli nam zrobić pyszne dania za naprawdę niewielkie pieniądze.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...