• Informacje na temat:

    pieczeń rzymska nadziewana jajkiem z mięsa mielonego

Przepisy na temat: pieczeń rzymska nadziewana jajkiem z mięsa mielonego
  • Nadziewana pieczeń rzymska

    Klops z jajkiem owinięty boczkiem Sposób przygotowania 1. Odłóż 1 jajko, pozostałe gotuj ok. 10 min w posolonej wodzie. Potem jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą i obierz. Odłóż do wystudzenia. Tosty namocz w zimnej wodzie.  2. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj jajko. Czosnek i szalotkę obierz, pokrój. Natkę posiekaj. Składniki dołóż do mięsa. Dołóż odciśnięte tosty, natkę...

  • Pieczeń rzymską bardzo lubię,często robię ją na obiad ,ale tym razem zrobiłam ją całkiem inaczej-nadziałam ją sałatką z jajek.wyszła naprawdę smaczna i całkiem inna-fajny pomysł na Wielkanoc

  • Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

    Składniki na 10 porcji: 1 czerstwa bułka 2 cebule 100 g suszonych pomidorów w oliwie 100 g oliwek nadziewanych papryką 500 g metki 500 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki(...)   Przygotowanie:  Metkę i mięso wymieszać wraz z namoczoną i odciśniętą bułką, drobno pokrojonymi: cebulą, suszonymi pomidorami, oliwkami oraz jajkiem solą, musztardą i pieprzem. Wyrobić masę...

  • szybkie łatwe i pyszne

  • Pieczeń rzymska to inny, zdrowszy sposób na podanie kotletów mielonych. Pieczeń jest pieczona, nie smażona i idealnie pasuje jako obiad, czy na zimno do kanapek. Świetnie komponuje się z różnymi sosami - grzybowym, pieczeniowym, koperkowym... Możliwości jest bez liku! :)

  • Bardzo apetyczna, idealna zarówno na ciepło jak i zimno

  • Połączenie ziemniaków i mięsa mielonego w jednym, a do tego pyszny chrupiący boczek.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska z jajkiem"

  • Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z jajkiem"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska z jajkiem"

Artykuły na temat: pieczeń rzymska nadziewana jajkiem z mięsa mielonego
  • Chleb nasz powszedni

    Jest doskonałym dodatkiem do zup, dań z mielonego mięsa i rolad.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Cuda na kiju

    ...i nadziewajcie je na patyczki. Dla bardzo głodnych przedstawiamy szaszłykowe rarytasy.  Klops na patyku Składniki na 4 porcje: 0,5 kg mięsa mielonego, rzymska sałata, 12 pomidorków koktajlowych, jajko(...) szczypiorku, 4 gałązki natki pietruszki. Przygotowanie: Tosty namocz w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i koncentratem. Przypraw solą pieprzem i słodką papryką. Uformuj 24

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Przysmaki z patelni

    Pierożki empanadas Składniki na 4-6 porcji: Na ciasto: 12 dag masła, 25 dag mąki pszennej, łyżeczka soli Na farsz: 25 dag mieszanego mięsa mielonego, 20 dag cebuli, 2 łyżeczki rodzynek, łyżeczka oleju, po 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, ostrej papryki oraz soli, smalec do smażenia Przygotowanie: 1. Jako pierwszy przygotuj farsz: rodzynki włóż do miseczki, zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 min...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...