• Informacje na temat:

    pieczen rzymska 1 kg. mięsa mielonego

Przepisy na temat: pieczen rzymska 1 kg. mięsa mielonego
  • ...1,5 kg mielonego mięsa (najlepiej po równo: wieprzowiny, wołowiny i cielęciny); 250 ml wywaru cielęcego (może być z kostki); 10 jajek; 4 ząbki czosnku; 2 łyżki majeranku; 2 łyżki tymianku; 1 łyżka suszonej cebuli; 1 łyżka pieprzu; 2 łyżki masła; 1 łyżka tartej bułki.

  • Doskonale smakuje z ziemnikami i zielona salata;)

  • Zapiekanki na nowo!

    ...przygotowania: ok 50 minut Dla: 4 osób Cena porcji: ok 9,5 zł Zapiekanka mięsna z purée ziemniaczanym Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 cebule 2 ząbki czosnku dużo świeżego tymianku  Purée: 1 kg ziemniaków 30 g masła 50 ml śmietanki 30 proc. 100 g mozzarelli 80 g sera gruyre  50 g bułki tartej Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno...

  • Pyszne mięso z piekarnika :)

  • Na słodko czy na ostro?

    ...°C, pod koniec pieczenia zdejmij folię, żeby papryki lekko się przypiekły. Podawaj posypane pietruszką i selerem naciowym. Zamiast słodkich papryk możesz użyć chili - po upieczeniu będą łagodniejsze w smaku. Szaszłyki bałkańskie z kuskusem Składniki: 1 kg mięsa z kurczaka (dowolne części), 250 ml jogurtu greckiego lub bałkańskiego, 5 łyżek ajwaru (bałkańska pasta paprykowa), 1 cytryna...

  • Pieczeń rzymska doskonała na ciepło jak i na zimno.

  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś z indyka ponacinać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić "Warzywkiem". Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, rodzynki, sól, pieprz i "Warzywko" oraz jajko. Masę...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska"

  • Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska"

Artykuły na temat: pieczen rzymska 1 kg. mięsa mielonego
  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Pyszne z pieca

    Rolowana pieczeń rzymska Składniki na 6 porcji: 800 g mięsa mielonego, 1 łyżeczka mielonej papryki, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 200 g natki pietruszki, 150 g wędzonej karkówki(...). Porozkładać plasterki sera. Za pomocą folii zwinąć mięso w roladę. Jeszcze raz owinąć roladę folią. Ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po ok. 45 minutach pieczenia...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Rozmaitości z pieca

    ...z mielonym mięsem Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa (może być mieszane), 3 małe cukinie, 1 bakłażan, 3 duże pomidory, 1-2 średnie cebule, 3 ziemniaki, olej, 1 ząbek czosnku, oregano, 3 łyżki(...) cynamonu i chili, po 1 łyżeczce mielonego kminu rzymskiego i kolendry, 10 dag sera feta. Warzywa oczyścić, pokroić - marchewkę w kostkę, pomidory w cząstki. Cebulki i szczypior posiekać. Mięso pokroić...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Zamieszaj i do... pieca

    ..., 1/2 kg mięsa mielonego, 15 dag kiełbasy, olej do smażenia, papryka, sól, pieprz, tymianek, 1-2 łyżki keczupu. Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Naczynie żaroodporne natłuścić. Ziemniaki ostudzić(...) starannie natłuścić. Ułożyć makaron, na wierzchu plastry żółtego sera i plastry cukini. Zapiekać w nagrzanym do 180°C piekarniku ok. 20 minut. Ziemniaczana z mięsem Składniki na 4-5 porcji: 1 kg...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • O, kurczę!

    ...papryki chili, 2 łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu, sól, 2 ząbki czosnku drobno posiekanego Na sałatkę: 1 kg małych, umytych i nieobranych ziemniaków, 80 g majonezu, 40 g kwaśnej śmietany(...)Pikantny kurczak z grillowaną kukurydzą, awokado i tortillą (dla 4-6 osób) Poziom trudności: 2 Czas przygotowania: 1 godzina + 30 minut na marynowanie mięsa Składniki: 10 udek kurczaka bez...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...