• Informacje na temat:

    pieczarkowa z mielonym

Przepisy na temat: pieczarkowa z mielonym
  • Potrawka śliwkowo-pieczarkowa

    Podawaj z ryżem.

  • Bardzo szybka zupa, dla tych ktorzy nie maja czasu na robienie porzadnych wywarow

  • Pulpeciki w sosie pieczarkowym

    Z mielonego mięsa.

  • Pieczeń z mielonego mięsa a raczej resztek mięs: resztki wołowiny /pozostałe po robieniu rolad/, skrawki fileta z kurczaka /również po roladach drobiowych/ i łopatka bez kości przeznaczona na gulasz. Do mięsa dodałam jeszcze pieczarki i paprykę. Doskonale smakuje na kanapkach ale również na ciepło jako danie obiadowe z buraczkami i ziemniakami.

  • Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym - przysłała Agionix

    ziemniaki, cebula, jajko, sól, pieprz, bułka tarta, gotowy sos pieczarkowy np. z torebki

  • Zupa pieczarkowa

  • PRL od kuchni: zalewajka, paprykarz i zimne nóżki

    Zupa zalewajka, paprykarz, zimne nóżki, bułka i zapiekanka z pieczarkami - takie były smaki oferowane w PRL. A na deser - woda sodowa...

  • Dla wegetarian i nie tylko

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    Złote tosty na śniadanie Każda, nawet kilkudniowa kajzerka, może być bazą pysznych grzanek. Kromki opiecz skropione jedynie smakową oliwą (np. czosnkową, bazyliową) lub zrób tosty z serem żółtym (startym lub w plastrach), pomidorem, pieczarkami itp. Grzanki do zupy Pieczarkowa, cebulowa, krem z pomidorów lub groszku będą znakomicie smakowały z grzankami z bułki. Pokrój ją na kromki lub...

  • Sprawdzony przepis na "Zupa pieczarkowa"

Artykuły na temat: pieczarkowa z mielonym
  • Pieczarkowe inspiracje

    Z pieczarek możesz wyczarować danie główne, chrupiącą przekąskę albo przetwory.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Ryba w sosie pieczarkowym

    Ryby obficie skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem (od wewnątrz i na zewnątrz), a następnie schładzaj je w lodówce...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    ...z gęstymi, ostrymi dipami i sałatkami. Przygotowanie: 30 min Porcja: 350 kilokalorii Zupa pieczarkowa z klopsami Składniki na 4 porcje: 30 dag mięsa mielonego z indyka, 20 dag pieczarek, marchewka...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarkowa z ziołami Składniki na 6 porcji: pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 1-2 kostki bulionu grzybowego, 40 dag wołowiny (np. szponder lub łopatka), 30 dag pieczarek, 10 dag makaronu (kokardki(...), 1/2 szklanki śmietany 18 proc., 4 łyżki mąki, 6 łyżek oliwy lub oleju, sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Bułkę kajzerkę namoczoną w 1/2 szklanki mleka odciśnij, połącz z mielonym...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Gorąca zupa to jest to!

    ...ziemniaczaną, pszenną oraz żółtkiem. Masę serową wymieszać z posiekanymi ziołami (natkę i bazylię), oprószyć solą, świeżo mielonym pieprzem, dobrze wymieszać. Z masy formować dwoma łyżkami kluseczki(...), paprykę, majeranek), grzybki, poddusić, dodać do bulionu. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pieczarkowa ze świderkami Składniki na 4 porcje: 1 i 1/2 litra bulionu...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...