• Informacje na temat:

    pieczarkowa rozkosz

Przepisy na temat: pieczarkowa rozkosz
  • Smaczne, nie za słodkie, lekkie, baaardzo truskawkowe ciasto. Dosyć czasochłonne ale gwarantuję, że smak wynagradza czas spędzony na jego przygotowanie :-)

  • pyszne ciasto idealne na każdą okazję

  • Ostatnio chodziło za mną ciasto z bananami. W pierwszej kolejności miał być kopiec kreta, ale po przemyśleniu doszłam do wniosku, że ' bananowa rozkosz ' będzie o wiele lepsza i nie myliłam się. Ciasto znikło bardzo szybko, po prostu się tego nie spodziewałam. Spróbujcie, a sami się przekonacie.

  • Wymyślony placuszek z uwzględnieniem upodobań smakowych mojego męża:)

  • Bezglutenowe, szybkie, bez pieczenia, a do tego bardzo smaczne :)

  • Pyszny placek z brzoskwiniami na kruchym spodzie z dodatkiem powideł śliwkowych.

  • wbrew pozorom robi się je szybko :)

  • "Tradycyjnie po nowemu" sernik na zimno. W nowoczesnej odsłonie i formie monoporcji.

  • Ciasto mocno malinowe o konsystencji ptasiego mleczka, nie za słodkie w smaku lekko kwaskowate w sam raz na te upalne letnie dni.

  • Kruche i aromatyczne.

Artykuły na temat: pieczarkowa rozkosz
  • Jak zamienić makaron w arcydzieło sztuki kulinarnej? Jaki sos do jakiego makaronu? Trudno znaleźć inny produkt spożywczy, który dawałby tyle możliwości i jednocześnie był tak prosty w przyrządzaniu - wystarczy kilka odpowiednich dodatkowych składników, by zapewnić rozkosz dla podniebienia. Makaron i sos to para stwarzająca możliwość wprost niewyobrażalnych kreacji. W książce prezentujemy wybór najlepszych sosów do makaronu, od klasycznych po bardziej twórcze i wyrafinowane warianty.

  • Koniec z karteczkami, wycinkami z gazet i świstkami rozsianymi po wszystkich szafkach w kuchni! Notes kuchenny to idealny sposób, by nareszcie w jednym miejscu znalazły się wszystkie twoje ulubione przepisy, kulinarne tajemnice i smaczne odkrycia. Ten zeszyt przetrwa w twojej rodzinie przez pokolenia i będzie najbardziej aromatyczną pamiątką dla najbliższych. Okraszony autorskimi przepisami i rysunkami Niny Majewskiej-Brown - miłośniczki kuchni i autorki poczytnych powieści Wakacje,...

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych oraz wydłużonego weekendu. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. W pierwszej połowie kwietnia poszukiwaliście wielkanocnych inspiracji z kolei tuż po nich należalo na poważnie pomyśleć o przygotowaniach do majówki. Nic więc dziwnego, że wśród najpopularniejszych przepisów kwietnia znajdziemy mnóstwo pomysłów na domowe wędliny, smakowite ciasta i szybkie...

  • W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie. Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Konkurs Puzzle dobiegł końca! Wyłoniliśmy laureatów, do których powędrują książki Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny Matthew Fort'a oraz zestaw gadżetów Smaker.pl Bardzo serdecznie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Zwycięzcami konkursu zostali:   Fiddler   'Pomysł jerzyków z płatków kukurydzianych przewija już się od czasów PRL, podobnie jak czekoladowy blok. Więc nie jest to nowy przepis, ale cały czas aktualny. Szczególnie w czasach na szprycowanych słodyczy, pomysły z...

  • Pani Wiesława jest z nami od prawie pięciu lat. Niezmiennie zachwyca nas wspaniałymi przepisami, pozytywnym usposobieniem do życia, pracowitością i szczerością. W ferworze przedświątecznych przygotowań specjalnie dla nas znalazła chwilę, aby pokazać jak spędza Boże Narodzenie. Fot. Archiwum prywatne/ goramarcina1 Smaker.pl: Bez czego nie wyobraża sobie Pani Świąt? - Goramarcina1: - Nie wyobrażam sobie świąt bez rodziny, bo jest najważniejsza, bez niej świąt by nie było, ale też nie...

  • Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka "Jadalnych kwiatów" i "Pysznych chwastów" powraca z nowymi inspiracjami do kuchni i domowego spa. Różane przepisy to pomysły na oryginalne jedzenie i naturalne kosmetyki do samodzielnego przygotowania w domowym zaciszu. Poznaj smak różanego chleba, trufli w kwiatowym pudrze czy pesto z owoców róży. Zakochaj się w balsamie do ust i luksusowym musie do ciała. Niech ogarnie cię słodka różana rozkosz! W książce znajdziecie przepisy kulinarne: Przecier różany...

  • To dobrze wszystkim znane powiedzenie w dniu św. Walentego nabiera zupełnie innego znaczenia - za sprawą afrodyzjaków. Powiemy Wam jakie potrawy przygotować na romantyczną kolacje w dniu zakochanych aby zaostrzyć apetyt i rozbudzić zmysły. Fot. 123RF/Picsel Pobierz za darmo 69 pomysłów na Walentynki >>Najbardziej na zmysły oddziałują ostrygi (swoim kształtem przypominają kobiece narządy płciowe), które wzmagają pożądanie, powodują wzrost poziomu hormonów płciowych. Jeśli tylko wasz ukochany...

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...