• Informacje na temat:

    pieczarki w zalewie na zime

Przepisy na temat: pieczarki w zalewie na zime
Artykuły na temat: pieczarki w zalewie na zime
  • Smaki lata: złote kurki

    ...ich smakiem. Przedstawiamy ciekawe pomysły na przygotowanie kurek, dzięki którym staną się one Twoimi ulubionymi grzybami! MLS Kurki w zalewie Składniki na 5 słoiczków: 1 kg kurek(...), 5 dag mąki tortowej, 500 ml mleka, sól, 1 cebula, 2 gałązki selera naciowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 50 dag mieszanki grzybów (kurki, podgrzybki, pieczarki), 20 dag słoniny, 20 dag makaronu lasagne...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna bądź żelatyna....

  • Tak, jak myśleliśmy, zimą najbardziej lubicie jeść potrawy rozgrzewające, dodające energii i przywracające na myśl ciepłe letnie dni lub fantastyczne wspomnienia z dzieciństwa. Bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, które do nas przesłaliście. Jak zwykle nie spodziewaliśmy się tak dużej ich ilości i jak zwykle mieliśmy duży problem z wyłonieniem zwycięzców. Po długich debatach zdecydowaliśmy, że książki Zosi Cudny powędrują do: Halcia66 Zimą najbardziej lubię jeść...i kropka. Bo czyż...

  • Wiosną na naszych stołach goszczą zupełnie inne potrawy niż zimą. Pojawiają się długo wyczekiwane nowalijki, zaczynamy jeść o wiele więcej warzyw, dzięki czemu nasza dieta staje się mniej kaloryczna i zdrowsza. Odpowiedz na pytanie konkursowe: "Za jakiem produktem najbardziej tęskniłeś zimą?" i wygraj jedną z trzech książek Marka Bardadyna "Dietetyczne przepisy. Schudnij z dietą strukturalną" oraz torbę na zakupy Smaker.pl. Książka to poradnik, w którym znajdziesz pomysły na niskokaloryczne...

  • Wielkimi krokami zbliża się czas, w którym wiele osób decyduje się na rozpoczęcie odchudzania. Co zrobić, aby dieta w okresie jesienno–zimowym przyniosła wymarzone skutki? A może warto poczekać ze zrzucaniem zbędnych kilogramów do wiosny? W miesiącach zimowych nasz organizm przystosowuje się do panujących na zewnątrz warunków. Zwalnia metabolizm, pojawia się chęć spożywania większej ilości, bardziej kalorycznych produktów oraz wzmaga się odkładanie tłuszczu. To wszystko sprawia, że zimą...

  • Zimą najczęściej tęsknicie za warzywami i owocami, które w lecie można jeść zebrawszy prosto z krzaka. Najczęściej w Waszych odpowiedziach pojawiały się truskawki, zielony groszek i szparagi. Zobaczcie odpowiedzi laureatów konkursu, do których powędruje fantastyczna książka Marka Bardadyna "Dietetyczne przepisy. Schudnij z dietą strukturalną" oraz torba na zakupy Smaker.pl, do której będą mogli wrzucić mnóstwo wiosennych warzyw i owoców. Nagrody wędrują do: Pani Anuli "Och, carrramba, toż to...

  • Warzywa i owoce smakują najlepiej wtedy, gdy jest właśnie na nie sezon. Wtedy też można wyczarować z nich najsmaczniejsze potrawy. Zosia Cudny jest autorką popularnego bloga: Makecookingeasier.pl. Niedawno wydała swoją pierwszą kasiążkę pt: Przepisy na cztery pory roku, którą możesz wygrać w naszym konkursie. Aby stać się właścicielem książki wystarczy za pomocą poniższego formularza, dokończyć zdanie: "Zimą najbardziej lubię jeść...". Pięć najlepszych odpowiedzi nagrodzimy książkami oraz...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...