-
Informacje na temat:
pieczarki w sosie tatarskim
-
Składniki: 5 jajek na twardo 8 dużych ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki chrzanu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu szczypta cukru Przygotowanie: 1. Bardzo drobno pokrój jajka, ogórki oraz pieczarki. Szczypiorek...
-
Tradycyjne danie na świąteczny stół
-
-
Jak dla mnie pyszne i inaczej podane!!!
-
-
sos tatarski, jajko gotowane
-
-
Taka piramidka obiadowa:)
-
Składniki: szynka np. od Dawien Dawna firmy Gzella - 150g ziemniaki duże - 4 szt. cebula - 1 szt. pieczarki - 6 szt. masło - 1 łyżka(...) w kostkę, pieczarki w cząstki i poddusić na maśle. Dodać kapary, posiekany rozmaryn oraz pieprz do smaku i wymieszać. 2. Po dwa ziemniaki położyć na folii aluminiowej, odciąć im końcówki, złączyć...
-
Nie ma jak domowe jajka w domowym sosie tatarskim. Doskonałe na śniadanie, kolację czy imprezę.
-
-
Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...
-
-
Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...
-
...i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Wyjmij, podawaj na gorąco lub na zimno z sosem tatarskim. Zrób sos: 1/4 szklanki majonezu wymieszaj z 5 łyżkami śmietany, drobno pokrojonym kiszonym ogórkiem(...) obierz z łupin, paprykę i pieczarki umyj i osusz. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju, cały czas mieszając. Dosyp łyżeczkę cukru, dalej mieszaj aż cebula stanie się szklista. 2. Marchew...
-
Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...
-
po raz milionowy mama i siostra strzeliły focha. już mnie to tak nie przygnębia jak kiedyś. i o co??? ostatnie dwa tygodnie to była u mnie nieustająca...
-
Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...
-
Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...
-
Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...