• Informacje na temat:

    pieczarki w sosie tatarskim

Przepisy na temat: pieczarki w sosie tatarskim
  • Sos tatarski

    Składniki: 5 jajek na twardo 8 dużych ogórków konserwowych 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały pęczek szczypiorku 6 łyżek majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki chrzanu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu  szczypta cukru Przygotowanie: 1. Bardzo drobno pokrój jajka, ogórki oraz pieczarki. Szczypiorek...

  • Tradycyjne danie na świąteczny stół

  • Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem

    Może warto w te święta, zamiast tradycyjnych jaj z majonezem, chrzanem czy w tatarskim sosie, urozmaicić nieco menu?

  • Jak dla mnie pyszne i inaczej podane!!!

  • Burgery farmerskie z kolendrą

    ...pieczarki i korniszony grubo posiekaj. Pikle wymieszaj  z majonezem i jogurtem. Przygotowany sos tatarski przypraw. Bułki rozetnij. Przełóż sałatą, pomidorami, hamburgerami oraz czerwoną cebulą i sosem.

  • sos tatarski, jajko gotowane

  • Jajka nadziewane

    ..., sól, pieprz. Wymieszać i doprawić. Białka wypełnić masą, ułożyć na półmisku. 2. Obrane ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać groszek, majonez i wymieszać. Doprawić. Dla uzyskania ostrości...

  • Taka piramidka obiadowa:)

  • Zapiekane pyrki faszerowane szynką

    Składniki: szynka np. od Dawien Dawna firmy Gzella - 150g ziemniaki duże - 4 szt.  cebula - 1 szt. pieczarki - 6 szt. masło - 1 łyżka(...) w kostkę, pieczarki w cząstki i poddusić na maśle. Dodać kapary, posiekany rozmaryn oraz pieprz do smaku i wymieszać. 2. Po dwa ziemniaki położyć na folii aluminiowej, odciąć im końcówki, złączyć...

  • Nie ma jak domowe jajka w domowym sosie tatarskim. Doskonałe na śniadanie, kolację czy imprezę.

Artykuły na temat: pieczarki w sosie tatarskim
  • Smakołyki z lasu

    ..., smażonym wędzonym boczkiem oraz kwaśną śmietaną, sosem majonezowym, tatarskim lub czosnkowym. Potrawka grzybowa Składniki na 4 porcje: 7 5 dag mieszanych grzybów (np. podgrzybków, kurek, także...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Nie tylko ogórkowa

    ...i duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Wyjmij, podawaj na gorąco lub na zimno z sosem tatarskim. Zrób sos: 1/4 szklanki majonezu wymieszaj z 5 łyżkami śmietany, drobno pokrojonym kiszonym ogórkiem(...) obierz z łupin, paprykę i pieczarki umyj i osusz. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na łyżce oleju, cały czas mieszając. Dosyp łyżeczkę cukru, dalej mieszaj aż cebula stanie się szklista. 2. Marchew...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • po raz milionowy mama i siostra strzeliły focha. już mnie to tak nie przygnębia jak kiedyś. i o co??? ostatnie dwa tygodnie to była u mnie nieustająca...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Nieskomplikowana w przygotowaniu mięsna zapiekanka z beszamelowym sosem to doskonały pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Największą trudnością podczas przygotowania tej potrawy może okazać się zrobienie sosu beszamelowego. Uzyskanie idealnej, kremowej konsystencji jest nie lada sztuką.  Praktyka jednak czyni mistrza, zatem do dzieła!   Składniki: • 20 dag makaronu kokardki• 20 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 400 ml mleka• 2 łyżki masła• 400 ml przecieru pomidorowego• 1 cebula• 25 g...