• Informacje na temat:

    pieczarki w sosie pieczarkowym

Przepisy na temat: pieczarki w sosie pieczarkowym
  • Pyzy ze skwarkami w sosie pieczarkowym

    ..., formuj kulki. Wkładaj do osolonej wody i gotuj 5 minut do wypłynięcia. Posiekane pieczarki i cebulę smaż na maśle, przypraw, dodaj śmietanę. Pyzy podawaj z sosem pieczarkowym i skwarkami. 

  • Tradycyjne mielone w gęstym sosie z pieczarkami a do tego kasza lub ryż i pyszny obiad gotowy. Proste, szybkie i smaczne:)

  • Naleśniki w sosie pieczarkowym

    ...naleśniki na małej ilości oleju. Każdy naleśnik zwiń, pokrój w paski grubości od pół do 1 cm (nie muszą być równej grubości). Sos: cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż odparują. Oprósz tymiankiem, przypraw solą i pieprzem. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do pieczarek. Wymieszaj...

  • Proste, szybkie, smaczne

  • Wstążki makaronowe w sosie serowo-pieczarkowym

    Składniki: pół kg pieczarek, 2 serki topione śmietankowe, 5 gniazdek makaronu wstążki, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, chili, tymianek Przygotowanie: Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Osącz na sicie. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pieczarki, przypraw solą, pieprzem...

  • Dość prosty przepis, jednak takie obiady są chyba najlepsze :)

  • Makaron z sosem porowo-pieczarkowym

    Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu wstążki Sól 300 g pora 200 g pieczarek 1 łyżeczka oleju Pieprz 50 g wędzonej szynki 50 g śmietany 12%   Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Pora i pieczarki pokroić. Pieczarki smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju, doprawić solą i pieprzem, dodać pora i pokrojoną w kostkę szynkę, smażyć...

  • Została mi pieczeń z poprzedniego dnia ,z,dodatkiem sosu była zupełnie innym daniem na obiad.

  • Makaron w sosie pieczarkowym

    ...muszkatołowa, - łyżka ziarenek kolorowego pieprzu Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokrój wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek przeciśnij przez praskę. 2. Na patelni stop masło. Na nim poukładaj cebulę i pieczarki, zapiecz. Nie poruszaj patelnią do momentu, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Na koniec...

  • Bardzo lubię makarony, chociaż ostatnio niezbyt często je robię. Czas więc to zmienić. Zapraszam zatem na makaron z wyrazistym sosem szpinakowo-pieczarkowym.

Artykuły na temat: pieczarki w sosie pieczarkowym
  • Pyzy w sosie pieczarkowym

    Przygotowanie: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć nadmiar wody, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Uformować kule i wrzucić do osolonej wrzącej wody. Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia. Oczyścić i pokroić grzyby. Pieczarki podsmażyć na maśle, dodać pokrojony w talarki por i maślaki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolać pół szklanki wody, dusić ok. 15 minut. Zagęścić mąką...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Medaliony w sosie pieczarkowym

    Przygotowanie: Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej trochę oleju. Wrzuć kawałki mięsa i smaż, aż mięso ładnie się zarumieni. Następnie dopraw je solą oraz pieprzem i jeszcze chwilę podsmaż. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlej trochę świeżego oleju. Na nim zeszklij pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Ryba w sosie pieczarkowym

    ...masło, a gdy się rozgrzeje, zeszklij na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodaj (oczyszczone i obrane ze skórki) pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż je tak długo, aż odparuje cały płyn(...). 5-7 min z każdej strony. Usmażone ryby przełóż od razu na talerze, polej sosem pieczarkowym. Podawaj na ciepło z ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Pieczarkowe inspiracje

    Pieczarki w cieście z piwa Składniki na 8 porcji: niepełna szklanka mąki, 1 jajko, 1/2 szklanki jasnego piwa, pół łyżeczki soli i oleju, gałka muszkatołowa, 50 dag dużych pieczarek, tłuszcz do głębokiego smażenia. Przygotowanie: Mąkę utrzeć z piwem, żółtkiem, solą, gałką i olejem. Dodać ubitą pianę z białka. Pieczarki oczyścić. Zdjąć skórkę z kapeluszy, ogonki odciąć od kapeluszy, posiekać...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść pieczarki

    Doceniamy ich smak, stosujemy je jako dodatek do potraw, ale pieczarki mają wiele innych zalet. Powinnyśmy je jeść dla zdrowia!

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...