• Informacje na temat:

    pieczarki kukurydza seler

Przepisy na temat: pieczarki kukurydza seler
  • Sałatka miłosna - Bazia

    Kilka gałązek selera naciowego, cebula, kukurydza konserwowa, pieczarki konserwowe, tuńczyk z puszki, majonez, sól, pieprz...

  • Dla wegetarian i nie tylko. Można podac nas obiad lub jako gorącą przekąskę

  • Składniki: mrożone lub świeże warzywa: groszek,kukurydza i fasola czerwona w puszce (dodać po pół puszki), brukselka (5 sztuk), fasolka szparagowa (żółta lub zielona), kalafior (2 cząstki), brokuły (1 cząstka), pieczarki (3 średnie), papryka czerwona (pół średniej najlepiej bez skórki, pokrojona w paski), por (6 plasterków), szczypior (1 łyżka stołowa czubata), koper (łyżka stołowa posiekanego...

  • salatka prosta,szybka i ...smaczna

  • Sycące danie obiadowe

    .... Rozgrzej olej i zrumień drobno pokrojoną cebulę.  2. Dodaj do cebuli pokrojone w plasterki pieczarki, przypraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż farsz odparuje(...) Sposób przygotowania 1. Marchewkę, seler i cebulę obierz i pokrój. Wołowinę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i masło klarowane. Zrumień mięso, przełóż do...

  • Dietetyczne smakowite danie.

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    ...przygotowania Marchewkę, cebulę i selera kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie przez kilka minut cały czas mieszając. Dodajemy mięso wołowe i wieprzowe. Dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni przez ok(...) Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa kroimy: marchewkę i kolbę w słupki, pieczarki przekrawamy na pół, cebulę w kostkę, pora w grube plastry. Na patelni lub woku rozgrzewamy olej...

  • Składniki 1 duży seler, 1 ziemniak, 2 serki topione ziołowe Hochland te długie, szklanka śmietanki kremówki, pół szklanki śmietany kwaśnej, kostka bulionowa, pęczek natki pietruszki, gałka muszkatołowa, pieprz, vegeta. 4 kromki chleba tostowego. Sposób przyrządzania Seler kroimy w kostkę, tak samo jak i ziemniaki. Dodajemy 2szklankiwody i wrzucamy do wrzącej seler gotujemy aż zmięknie i dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gdy zmięknie ziemniak to zdejmujemy z ognia i miksujemy po...

  • Warzywa z rosołu

    Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno! Pasta do kanapek Z ugotowanej(...) ją zagęścić bułką tartą. Sałatka jarzynowa Dzieci ją uwielbiają! A najlepiej smakuje zrobiona właśnie z warzyw wyjętych z rosołu. Do pokrojonych w kostkę marchewek, pietruszek i selera możesz...

  • czas przygotowania ok 20-30 min potrawa latwa i tania

Artykuły na temat: pieczarki kukurydza seler
  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    ...- mąkę, masło i żółtka łączymy i dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody. Następnie zagniecione ciasto chłodzimy w lodówce przez 10 minut. W międzyczasie oczyszczone pieczarki (500g) i obraną cebulę (1 sztukę(...) z sosem jogurtowo-chrzanowym. Aby przygotować tę szybką i prostą przystawkę, wystarczy umyte i oczyszczone wcześniej jabłko i seler zetrzeć na tarce oraz skropić je sokiem z cytryny. Następnie dodać...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    ...- mąkę, masło i żółtka łączymy i dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody. Następnie zagniecione ciasto chłodzimy w lodówce przez 10 minut. W międzyczasie oczyszczone pieczarki (500g) i obraną cebulę (1 sztukę(...) z sosem jogurtowo-chrzanowym. Aby przygotować tę szybką i prostą przystawkę, wystarczy umyte i oczyszczone wcześniej jabłko i seler zetrzeć na tarce oraz skropić je sokiem z cytryny. Następnie dodać...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...

  • Szybki zimowy obiad

    Zupa serowo-warzywana Składniki na 6 porcji: 70 dkg ziemniaków, 1 cebula, 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, mały por, 20 dkg wędliny (szynki lub polędwicy - najlepiej wędzonej), łyżka masła, dwie kostki serka topionego śmietankowego z ziołami albo z papryką,  1 i ½ litra bulionu warzywnego, drobiowego lub mięsnego, sól, pieprz. Ziemniaki, marchewki, seler i pietruszkę obierz i pokrój...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...są mocno zabrudzone, obierz ze skórki) i podobnie jak ser żółty pokrój w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki posiekaj jak najdrobniej. Pieczarki skrop sokiem z cytryny i podsmaż na oleju, aby odparowała z nich woda, a następnie przestudź. 2. Jarzębinę suszoną (ok. 1 łyżki) zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 20 minut. 3. Gdy pieczarki ostygną, wymieszaj je z serem żółtym, bułką tartą, natką...

  • Kukurydza była niegdyś głównym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Obecnie cieszy się wielką popularnością na całym świecie, jest - tuż obok pszenicy i ryżu - najpopularniejszą rośliną uprawną. Jakie dania możemy przygotować z jej wykorzystaniem? Fot. 123RF/Picsel Kukurydza kojarzy nam się przede wszystkim z żółtą kolbą i ziarnami. Tymczasem kolorów kukurydzy jest kilka, między innymi biały, czerwony i niebieski. Co ciekawe wszystkie te odmiany znali już Peruwiańczycy prawie 3000 lat p.n.e.....

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory, selery, szpinak, szparagi, brukiew, kalarepa, rzodkiewka, cykoria, botwinka, rzeżucha, dynia itd.; - mięso - chude, bez skóry, z kurczaka, indyka, królika, wołowina, chuda wieprzowina (szynka, schab...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...