• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane mielonym z serem

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane mielonym z serem
  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Faszerowane pieczarki mięsem mielonym. Smaczna przekąska podana z chlebem. Polecam.

  • Faszerowana papryka

    ...słodkiej czerwonej papryki sól pieprz Przygotowanie: 1. Papryki umyj, odkrój górę, wyjmij pestki. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Kuskus zalej szklanką wody, odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, pieczarki, smaż, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj mięso, przypraw słodką papryką, solą i pieprzem, smaż 15 minut. Mięso zdejmij...

  • Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    ...na oleju, do niego, po chwili dodajemy posiekane pieczarki, paprykę i cebulę. Do podsmażonych i wystudzonych składników dodajemy później ryż i roztrzepane jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami...

  • Pieczarki zapiekane z serem z dodatkiem wyrazistego majonezowego sosu chrzanowego.

  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    ...je oczyść (jeśli są mocno zabrudzone, obierz ze skórki) i podobnie jak ser żółty pokrój w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki posiekaj jak najdrobniej. Pieczarki skrop sokiem z cytryny i podsmaż na oleju, aby odparowała z nich woda, a następnie przestudź. Jarzębinę suszoną (ok. 1 łyżki) zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 20 minut. Gdy pieczarki ostygną, wymieszaj je z serem żółtym, bułką...

  • Łatwe przygotowanie, świetny smak, mała odmiana dla tradycyjnych mielonych

  • Faszerowane ziemniaki

    ..., pieczarki zetrzyj na tarce. Podduś na oleju. Dodaj mielone mięso, wymieszaj, podsmaż, przypraw. Ziemniaki gotuj kilka minut w osolonym wrzątku. Ostudź, lekko wydrąż, napełnij masą. Oprósz przyprawą do kurczaka, posyp serem żółtym. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane pieczarki"

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane mielonym z serem
  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Cukinie faszerowane

    ...1.Umyć cukinie, przekroić na pół (wzdłuż), następnie wydrążyć łyżką gąbczasty środek, tak aby powstały „łódeczki”. Cebule i pieczarki pokroić w talarki, dusić na oleju  w wysokiej patelni lub woku. Dodawać stopniowo marchew pokrojoną w paski, mięso mielone, pora oraz paprykę, którą uprzednio kroimy w drobną kostkę. 2. Ugotować  torebkę ryżu w osolonej wodzie, po ugotowaniu dodać ryż do...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Biały ser w roli głównej

    Faszerowane conchiglioni z sosem Składniki na 4 porcje: 16 sztuk makaronu conchiglioni (bardzo duże muszle), 25 dag sera ricotta (ew. mielony tłusty twaróg), 20 dag pieczarek, 6 dag szynki, 2 małe(...) tak, by osączyć go z wody. Cebule posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz szynkę i smaż około 4 min. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż woda odparuje. Zdejmij z ognia...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Smakołyki w panierce

    ...cebulki, 2 łyżki masła, sól i pieprz, 50 g orzechów włoskich. Panierka: 2 jajka, 50 g mąki, 100 g otrąb owsianych lub żytnich. Przygotowanie: Obrane pieczarki kroimy w plasterki, obrane cebule drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki, podsmażamy. Dorzucamy cebulę i wszystko smażymy jeszcze dwie-trzy minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Sery przecinamy na pół, środki lekko...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...