• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane fetą i mięsem

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane fetą i mięsem
  • Pieczarki z serem

    Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

  • Faszerowane pieczarki mięsem mielonym. Smaczna przekąska podana z chlebem. Polecam.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Dobre danie na przekąskę.

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    ..., z dodatkiem bulionu. Brokuł ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Wymieszaj z oliwkami i fetą. Skrop oliwą i sokiem cytrynowym. Podawaj do tortellini.  Lekka letnia sałatka Sposób(...).   Szaszłyki z cebulką, papryką i pieczarkami Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój, natrzyj przyprawami, obłóż cebulą i chłodź przez noc. Resztę cebuli, papryki i pieczarki pokrój. Patyczki nasmaruj oliwą...

  • Łatwe przygotowanie, świetny smak, mała odmiana dla tradycyjnych mielonych

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...po około 10 minut z każdej strony. Pieczarki faszerowane Choć w naszym kraju są niezwykle popularne, wiele osób uważa je za bezwartościowe. Okazuje się jednak, że pieczarki nie tylko są bogate(...) uszkodzeniami spowodowanymi oksydacją. Oprócz zdrowotnych właściwości pieczarki świetnie sprawdzają się w roli grillowanych przekąsek. Można nadziewać je na różne sposoby, wykorzystując to, co mamy w kuchni...

  • Szybka przekąska na zakrapiany wieczór.

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"

  • czas przygotowania ok 20-30 min potrawa latwa i tania

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane fetą i mięsem
  • Wyborne pieczyste

    ...i majerankiem. Tak przygotowane wstaw na godzinę do lodówki. 2. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój ją w kostkę. Plasterki pieczarek i posiekaną cebulę przesmaż na oleju. Przestudź. Wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Masę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Wymieszaj, by wszystkie składniki dobrze się połączyły. 3. Wyjmij boczek z lodówki, rozłóż go...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Chleb nasz powszedni

    ..., długą łyżką wydrąż gniazda nasienne, by wokół skórki pozostało trochę miąższu. Lekko zblanszuj ją w wodzie. Pozostałe warzywa przeznaczone na nadzienie umyj i obierz. Pieczarki posiekaj i podsmaż na(...) smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerujcukinię. 3. Na pergamin wyłóż połowę masy mięsnej, ułóż nafaszerowaną cukinię, przykryj pozostałym mięsem, zawiń...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Chudnij bez efektu jo-jo

    ...: jogurt naturalny. Obiad: filet z kurczaka w warzywach. Kolacja: sałata z ogórkiem, fetą i grzanką. Jadłospis na dzień postny Śniadanie: owsianka na mleku 0,5%, kawa. Drugie śniadanie: łyżka ziaren...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • ...mnie bajka. Pieczarki równo pokroiłam i z żółtkiem zgrabnie połączyłam. Dodałam sól, majonez i pieprz i wyszło smaczne - nie wierz lub wierz.   Potem dostało się pomidorom: z fetą,  mozarellą(...) miałam. A, że chęci mi na faszerowanie nie brakowało, wszystko pofaszerowane zostalo.   I tak: w cukinię wpakowałam pomidory i mięso mielone, bo tak nafaszerowaną cukinię lubią córeczki moje. Potem...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...razowego ● 100 g indyka mielonego ● pół pomidora ● 5 łyżek przecieru pomidorowego ● 4 pieczarki ● 40 g cebuli ● łyżka oliwy ● zioła prowansalskie ● sól Makaron ugotuj al dente. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Mięso smaż 10 min z cebulą. Dodaj pokrojone pieczarki. Wlej przecier, dodaj pokrojonego pomidora. Sos dopraw solą i ziołami. Chrupiące bułeczki, które upieczesz sama Ciesz się...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....