• Informacje na temat:

    pieczarki faszerowane 3

Przepisy na temat: pieczarki faszerowane 3
  • Jaja faszerowane

    Sposób przygotowania 1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obraną cebulę posiekaj w kosteczkę, zeszklij na odrobinie oleju. Na osobnej patelni podduś umyte i drobno pokrojone pieczarki.  2. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki, drobno poszatkuj. Jajka przekrój ostrożnie na połówki, tak by nie uszkodzić skorupek. Wyjmij łyżką zawartość, pokrój w kosteczkę i przełóż do miski. Połącz z majonezem...

  • Faszerowane pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy kolacji. Świetnie spisuje się jako przystawka.

  • Pieczarki z nadzieniem

    Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.

  • Dobre danie na przekąskę.

  • Zapiekane pyrki faszerowane szynką

    Składniki: szynka np. od Dawien Dawna firmy Gzella - 150g ziemniaki duże - 4 szt.  cebula - 1 szt. pieczarki - 6 szt. masło - 1 łyżka(...) w kostkę, pieczarki w cząstki i poddusić na maśle. Dodać kapary, posiekany rozmaryn oraz pieprz do smaku i wymieszać. 2. Po dwa ziemniaki położyć na folii aluminiowej, odciąć im końcówki, złączyć...

  • Pieczarki zapiekane z serem z dodatkiem wyrazistego majonezowego sosu chrzanowego.

  • Faszerowane pieczarki

    Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki, odłożyć. 12 kapeluszy posmarować sokiem z cytryny. Boczek pokroić w kostkę. Pozostałe pieczarki razem z trzonkami i czosnkiem posiekać. Połączyć z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, boczkiem, parmezanem i natką pietruszki. Doprawić pieprzem i solą. Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Ułożyć na grillu, zapiekać ok. 20 minut.

  • Łatwe przygotowanie, świetny smak, mała odmiana dla tradycyjnych mielonych

  • Pomidory faszerowane

    Jeżeli twoi goście wolą bardziej tradycyjne potrawy, możesz wypełnić pomidory sałatką jarzynową z majonezem lub drobno pokrojonymi smażonymi pieczarkami wymieszanymi z natką pietruszki.

  • Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .

Artykuły na temat: pieczarki faszerowane 3
  • Faszerowane cebule

    W faszerowanych warzywach najfajniejsze jest to, że można je przygotować znacznie wcześniej i wstawić do piekarnika tuż przed obiadem. Wówczas mocniej przechodzą smakiem, więc wychodzi im to na dobre. Cebulki faszerowane soczewicą są lekkie i pożywne zarazem. Wyglądają ślicznie w swoich małych kapeluszach. Możesz faszerować je, czym tylko chcesz, ale dodatek kwaśnych pomidorów w farszu dobrze...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Warzywa faszerowane

    Faszerowane ziemniaki Składniki na 4 porcje : 4 duże ziemniaki, 1/2 cukinii, 1 pomidor, 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek, 2 łyżki oleju, 4 plastry żółtego sera, 1 łyżka masła, sól, pieprz(...)). Osolić, odstawić na 20 minut, aż puści gorzki sok, opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Ryż ugotować, osączyć. Papryki, cebulę i grzyby oczyścić, pomidora umyć. Pieczarki usmażyć na oleju na złoto...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Faszerowane warzywa

    ...minut, wystudzić. Różyczki brokuła gotować 8 minut w posolonym wrzątku. Cebulę obrać, posiekać. Boczniaki i pieczarki pociąć w kawałki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć grzyby. Dodać cebulę, chwilę...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • ...1 . Cukinę umyć , przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne . Pokroić jedną cebulę w plasterki . 2 . drugą cebulkę i czosnek posiekać . Rozgrzać masło na patelni , zeszklić cebulę i czosnek . Dorzucić pokrojone pieczarki i paprykę , dusić razem 10 minut . 3 . Składniki z patelni zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła , doprawić . Napełnić farszem cukinie , na wierzch położyć paski...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...