• Informacje na temat:

    pieczarki duszone z natką pietruszki

Przepisy na temat: pieczarki duszone z natką pietruszki
  • Ryż z pieczarkami w cukinii

    ...pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Cukinie umyj, zetnij górę, małą łyżeczką delikatnie wydrąż środek. Pieczarki obierz, umyj. Ryż ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie. Paprykę umyj, pokrój(...). 3. Gotowe dekoruj listkami natki pietruszki. Możesz je podać jako przystawkę, samodzielne danie lub jako dodatek do pieczonego czy duszonego mięsa.

  • Smażone pieczarki z cebulką z dodatkiem kaparów i natki pietruszki to smaczny dodatek do dań mięsnych lub kanapek.

  • Sałatka z duszonymi pieczarkami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag pieczarek, - 1 cebula, - 3 jajka na twardo, - sok z 1 cytryny, - sól, - pieprz, - 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki, - 1 łyżka keczupu, - majonez, - liście sałaty do dekoracji Przygotowanie: Umyte pieczarki wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Odcedzić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w ćwierć-talarki, sparzyć wrzątkiem. Grzyby...

  • Świetnie smakuję z ziemniakami z wody

  • ...30 dkg kiełbasy parówkowej; 20 dkg pieczarek; 10 dkg boczku wędzonego; 2 duże cebule; łyżka przecieru pomidorowego; pół szklanki rosołu z 1/2 kostki; sól; mielona papryka; pół szklanki śmietany; natka pietruszki...

  • Składniki: 50 dag białej kiełbasy, 20 dag pieczarek, 2 dag mąki, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag groszku konserwowego, natka pietruszki, tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku.

  • Koktajl bananowy z natką pietruszki

  • ...1 kg świeżego szpinaku; 2 szklanki mąki; 50 dag pieczarek; 3 jajka; 3 cebule; 5 dag żółtego sera; 200 ml śmietany kremówki; 1 szklanka rosołu instant; 4 dag wędzonego boczku; 3 łyżki oleju, 2 łyżki masła; 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; sól, pieprz.

  • Małe co nie co dla orzeźwienia.

Artykuły na temat: pieczarki duszone z natką pietruszki
  • Księga smaków: Pieczarka

    ...w kostkę ziemniak. Gotuj 20 minut. Zmiksuj, wlej śmietanę i posyp natką pietruszki. Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu pieczarek? - Świeże pieczarki mają zamknięty kapelusz i lekko wilgotną(...)Pieczarki znane są i chętnie jadane we wszystkich regionach Polski. Dawniej uznawano je za produkt luksusowy i łączono wyłącznie z wykwintnymi produktami, np. z homarami. Z czasem zniknęły...

  • Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietruszka w pełni zasługuje na miano kulinarnego superbohatera. Fot. 123RF/Pcisel O właściwościach leczniczych pietruszki doskonale wiedziały nasze babcie, które bardzo często wykorzystywały ją do przygotowywania naparów i okładów, mających przynieść ulgę chorym. Współcześnie warzywo to bardzo rzadko gości na naszych talerzach, gdyż uznajemy je za...

  • Gulasz z pieczarkami i marchewką

    ...chwilę gotować mieszając.  Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać, posypać gulasz. Najgorszy rodzaj tłuszczu! Sprawdź, jakich produktów unikać...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    ...minut. Zmiksuj, wlej śmietanę i posyp natką pietruszki. Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu pieczarek? Świeże pieczarki mają zamknięty kapelusz i lekko wilgotną, napiętą skórkę, także na brzegach(...)Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii. Pieczarki znane są i chętnie jadane...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Pieczarkowa na wołowinie

    Posypmy posiekaną natką pietruszki...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Warzywna pizza z nutką curry

    Posyp pizzę natką pietruszki i oregano.

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...