• Informacje na temat:

    pieczarki do kotletów

Przepisy na temat: pieczarki do kotletów
  • Roladki z szynką i pieczarkami

    Lubisz wieprzowinę? Mamy dla ciebie propozycję – zamiast tradycyjnych kotletów w panierce przyrządź ją w bardziej nowoczesny sposób.

  • Wypróbowany przepis na "Dodatek do kotletów z kaszy"

  • Pieczarki na 10 sposobów

    Na śniadanie Podsmażone pieczarki są świetnym dodatkiem do jajecznicy, którą możesz podać na pożywne, ciepłe śniadanie - w sam raz na chłodny dzień! Sycąca zupa Zwykły bulion warzywny lub wywar mięsny zmieni się we wspaniałą zupę grzybową, jeśli dodasz do niego pieczarki. Aby ta smaczna zupa była bardziej sycąca, możesz podać ją z ziemniakami, grzankami, pieczywem czy makaronem. Każdą porcję...

  • Roladki z żurawiną i pieczarkami

    ...kotlety natrzyj starannie z obydwu stron solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Posiekaj drobno obraną połówkę cebuli. Wędzony boczek pokrój w kosteczkę.  3. Na patelnię wrzuć pokrojony boczek. Smaż, aż zacznie się z niego wytapiać tłuszcz. Dodaj łyżkę masła. Wrzuć cebulę, a po chwili pieczarki, usmaż na rumiano.  4. Jajko rozkłóć, posól, wlej na patelnię z boczkiem. Smaż, aż się...

  • Fajny i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie już pokrojonego schabu, zamiast zwykłych schabowych - taka właśnie rolada będzie mogła posłużyć nam jako coś do chlebka na przykład :) Wykorzystałam to co akurat miałam na szybko w lodówce, ale Wy możecie poszaleć z dowolnością farszu :)

  • Medaliony w sosie grzybowym

    Chciałabyś przygotować dla rodziny lekki, pożywny obiad? Nie musisz rezygnować z ulubionych przez wszystkich kotletów. Wystarczy, ze tym razem zrobisz je... troszkę inaczej.

  • Aromatyczne pieczarki na zimę na sałatki i surówki.

  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    ...oscypka, jajko, bułka tarta i mąka do panierki, sól pieprz, tłuszcz do smażenia. Umyte i wysuszone pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je ok. 10 minut na oleju, dopiero, gdy są usmażone, doprawiamy solą i pieprzem. Zbyt wcześnie posolone pieczarki staną się wodniste. Rozbity cienko schab solimy, pieprzymy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu na...

  • To kolejne danie z tych które pamiętam z domu rodzinnego. Pyszne, proste i nieskomplikowane.

Artykuły na temat: pieczarki do kotletów
  • Kotlet dla jarosza

    Przygotowanie: 1. Cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki opłucz i wytrzyj szybko papierem, by nie nasiąkły wodą. Pokrój je w plasterki. Do rondla wlej łyżkę oleju, poczekaj, aż się podgrzeje, wrzuć pokrojoną cebulę i pieczarki, wymieszaj. Smaż na małym ogniu, aż woda z pieczarek trochę odparuje, następnie duś chwilę pod przykryciem. Dodaj listki laurowe, pieprz i ziele angielskie. 2. Papryki pokrój w kostkę, dodaj...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Grzybowy Stroganow

    Tego dania nie przywiozłam z podróży. Powstało dzięki temu, że pewnego razu towarzyszyłam przyjaciółce na wyjątkowo niewegetariańskim weselu — na stole nie było żadnej sałatki, warzywa ozdabiające deski wędlin zalane były dodatkowo galaretą, a co chwilę wjeżdżały półmiski pełne parujących kotletów. Nawet ziemniaki podawano wyłącznie ze smażonymi kiełbaskami.

  • Pokaż nam wyjątkowy przepis na kotlety mielone i wygraj sprzęt marki Ambition! Zawsze w stu procentach realizujesz przepis na potrawy? A może wolisz tworzyć własne interpretacje dań? Jeśli receptura ekspertów kulinarnych jest dla ciebie punktem wyjścia do stworzenia własnej wersji potrawy, ten konkurs jest dla ciebie. Stwórz i prześlij do nas w formie przepisu wraz ze zdjęciem, swoją autorską wariację na temat kotletów mielonych według przepisu Angeliki Witaszewskiej z powyższego filmu. Na...

  • Pieczarkowe inspiracje

    Pieczarki w cieście z piwa Składniki na 8 porcji: niepełna szklanka mąki, 1 jajko, 1/2 szklanki jasnego piwa, pół łyżeczki soli i oleju, gałka muszkatołowa, 50 dag dużych pieczarek, tłuszcz do głębokiego smażenia. Przygotowanie: Mąkę utrzeć z piwem, żółtkiem, solą, gałką i olejem. Dodać ubitą pianę z białka. Pieczarki oczyścić. Zdjąć skórkę z kapeluszy, ogonki odciąć od kapeluszy, posiekać...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Miel i smaż

    ...hamburgerów, chilli con carne i jako dodatek do kotletów mielonych. Wieprzowe: najlepsze do gołąbków i jako podstawa klopsów i kotletów mielonych. Dobrze sprawdza się w sosie bolońskim do spaghetti czy lasagne. Pieczarki nadziewane mielonym Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 5 łyżek...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...