• Informacje na temat:

    pi pstrąg pieczony

Przepisy na temat: pi pstrąg pieczony
  • Pstrąg pieczony z cytryną

    Smaczny i aromatyczny!

  • szybkie, proste i pyszne danie, tylko tyle

  • Pstrąg faszerowany w cieście

    Sposób przygotowania 1. Grzyby zalej wodą, mocz przez godzinę. Potem gotuj 15 minut w tej samej wodzie, w której się moczyły. Odcedź. Kapustę posiekaj, przełóż do garnka. Zalej 1⁄4 szklanki wody. Wrzuć listek laurowy. Duś przez 70 minut. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj kapustę i grzyby, podsmaż razem, mieszając. Farsz przypraw solą i pieprzem. Wystudź.  2. Pstrągi umyj...

  • Nasz sposób na przygotowanie dania, które jest zdrowie i nie zawiera dużej ilości kalorii. Doskonały podczas diety.

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Bardzo lubię ryby, więc w końcu skusiłam się na pieczonego pstrąga.

  • Pstrąg pieczony z herbacianym masłem

    Składniki: - 2 pstrągi, - 4 łyżki masła, - 4 saszetki zielonej cytrynowej herbaty, - pieprz cytrynowy, - 2-3 łyżki oliwy Przygotowanie: Pstrąga oczyścić, wypełnić masłem wymieszanym z herbatą, z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. Piec 25 min. w temp. 150 st. lub przyrządzić na grillu.

  • Tak przygotowany pstrąg jest wyjątkowo aromatyczny i delikatny

  • Pstrąg w maśle

    ...wymieszaj. Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami.(...)Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli...

  • Pyszny, aromatyczny, lekko kwaskowy. Smakował mi bardzo, zwłaszcza ta rumiana, chrupiąca skórka. Polecam :)

Artykuły na temat: pi pstrąg pieczony
  • Księga smaków: Pstrąg

    Jego delikatne mięso jest bogate w witaminy i kwasy omega-3. Warto się do niego przekonać – pstrąg może być ciekawą alternatywą dla wigilijnego karpia.

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Pstrąg w otulinie

    Piecz w temp. 200º C przez dwadzieścia minut. Po dziesięciu minutach przewróć ryby i dopiecz.

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Pstrąg z migdałami

    Składniki: 6 pstrągów sok i skórka starta z cytryny 30 g płatków migdałowych łyżka masła łyżka oliwy pęczek natki pietruszki sól pieprz Pstrągi spraw, umyj i natrzyj solą. Posyp skórką startą z cytryny i skrop sokiem na zewnątrz i wewnątrz. Odstaw na godzinę do lodówki. Następnie ryby posmaruj masłem i ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    ...(w zależności od wielkości ryby). Pstrąg w boczku pieczony w folii Składniki na 2 porcje : 2 małe pstrągi (po ok. 35 dag), sól, 4 plastry boczku wędzonego, 4 plasterki cytryny, sok wyciśnięty z jednej(...)Co musisz wiedzieć? Kupując w markecie pstrąga w całości zwróć uwagę na jego kolor i zapach (ma być neutralny). Oczy powinny być szkliste i jasne a skrzela różowe - wówczas nasz pewność, że ryba...

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Krolik i pieczone pomidory oraz menu na ten tydzien.

    ...dostatek i jeszcze letnich warzyw tez jest sporo. Z mies w tym tygodniu: krolik dla odmiany, wolowina mielona oraz nieco wieprzowiny w formie zwyklego sauté z szalotkami. Z ryb: pieczony pstrag oraz...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując kilka przepisów, które doskonale sprawdzą się w czasie świąt Fot. 123RF/Picsel Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie...