• Informacje na temat:

    pesto z tuńczykiem i makaronem i pieczarkami

Przepisy na temat: pesto z tuńczykiem i makaronem i pieczarkami
Artykuły na temat: pesto z tuńczykiem i makaronem i pieczarkami
  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku(...), szpinakiem, serem, czosnkiem i orzeszkami (można zastąpić je słonecznikiem, bo jest tańszy). Miksować, dolewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto, udekorować...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Szybkie ciastka z płatów Brick, kremu i truskawek na Dzień Matki oraz Menu na kolejny tydzień.

    ...z wieprzowiny z młodymi marchewkami i pieczarkami oraz ziołami. Poniedziałek – obiady w pracy… Wtorek – kolejny próbny egzamin ponieważ przez 5 godzin przygotowania i godzinę zdawania nie mogę nigdzie(...) – będę sama bo moi mają 4 dniowy week-end i jadą na Roland Garros… a ja znów do pracy Piątek – obiad w szkole, sama sobie zawiozę – sałatkę jakąś composée z tuńczykiem…   Kolacje:   Sobota...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Podziel się z nami pomysłem na pyszne, wakacyjne danie z makaronem Barilla w roli głównej i wygraj wycieczkę do Parmy! Wakacje to czas podróży, z których przywozimy nie tylko pamiątki i dobry humor, ale przede wszystkim kulinarne wspomnienia. Jakie danie z makaronem Barilla przygotowałbyś dla swoich znajomych lub rodziny, tak by wspominali je jeszcze długo po zakończeniu wakacji? Jeśli masz sprawdzony przepis, podziel się nim z nami, a być może wygrasz nagrodę główną, wycieczkę do Parmy,...

  • Podziel się z nami pomysłem na pyszne, wakacyjne danie z makaronem Barilla w roli głównej i wygraj wycieczkę do Parmy! Wakacje to czas podróży, z których przywozimy nie tylko pamiątki i dobry humor, ale przede wszystkim kulinarne wspomnienia. Jakie danie z makaronem Barilla przygotowałbyś dla swoich znajomych lub rodziny, tak by wspominali je jeszcze długo po zakończeniu wakacji? Jeśli masz sprawdzony przepis, podziel się nim z nami, a być może wygrasz nagrodę główną, wycieczkę do Parmy,...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...