• Informacje na temat:

    pesto makaron suszone pomidory kiełki

Przepisy na temat: pesto makaron suszone pomidory kiełki
  • Idealna propozycja na szybki obiad. W prostocie siła!

  • szybki łatwy ciepły posiłek

  • Zastosowanie w zależności od bogatej wyobraźni :) (Przepis powstał na skutek niedosytu po spróbowaniu gotowego produktu, którym poczęstowała mnie sąsiadka)

  • Świetnie nadaje się na szybki, a wręcz błyskawiczny obiad! Czerwone pesto z suszonych pomidorów można oczywiście wykorzystać klasycznie do makaronu (i jest naprawdę przepyszny!), ale cudownie sprawdza się również jako dodatek do mięsa, zwłaszcza kurczaka, czy pieczywa.

  • cukinii u nas dostatek :-) dlatego podaję pyszny i szybki sposób na jej wykorzystanie :-)

  • Pesto w moim domu jest zawsze. Dodaję je do makaronów, ryżu, mięs, ryb oraz pieczonych warzyw. Używam go także jako smarowidła do pieczywa. Najczęściej przygotowuję zielone pesto, ale uwielbiam też te kolorowe, przygotowane z dodatkiem rozmaitych warzyw lub strączków. Dzisiaj gości u mnie pesto z suszonych pomidorów z delikatnie pikantną nutką. Wyrazistości dodał mu ser Cheddar o ostrym, lekko orzechowym smaku, który idealnie połączył się ze słodkim smakiem nerkowców. To pesto jest proste i...

  • Propozycja na pesto w czerwonym wydaniu na bazie suszonych pomidorów, z dodatkiem aromatycznej bazylii, orzechów i czosnku. Świetne zarówno do makaronu, jak i do ryżu.

  • Z braku pomysłu i z tego co akurat było wyszedł taki szybki obiadek.Byłam zaskoczona,że takie to dobre wyjdzie,zostaje w menu na stałe;)

  • Pyszne i sycące danie a do tego bardzo aromatyczne. Nadaje się na ekspresowy obiad lub kolację.

  • Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.

Artykuły na temat: pesto makaron suszone pomidory kiełki
  • Szybka odnowa na diecie zasadowej

    ...parapecie. Wymieszaj pesto z makaronem, dodaj świeże pomidory i paprykę. Możesz też udusić na parze mrożoną mieszankę warzyw. ★ Jedz cytrusy. Wciąż mamy na nie sezon, a są silnie zasadotwórcze(...) kiełki, które są prawdziwą bombą witaminowo-mineralną, bo zawierają składniki odżywcze niezbędne do wzrostu rośliny. Posypuj nimi każdą potrawę. ★ Jeśli już spaghetti, to z warzywami. Makaron ma...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ..., zwłaszcza dla zmarzluchów, bo daje uczucie ciepła. ★ KASZOTTO Z CIECIORKĄ: 2 łyżki ugotowanej cieciorki i 3-4 pokrojone w paski suszone pomidory z zalewy dodaj do 2/3 szklanki kaszy. Podgrzej, posyp(...) warzywa zielone. Sięgaj po jarmuż, seler naciowy, natkę pietruszki, szpinak, kiełki. Z owoców nie żałuj sobie grejpfrutów, bo zawierają związki wspomagające odchudzanie, oraz jabłek - najtańszych, za...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Przegląd najpopularniejszych diet odchudzających

    .... tłuszczu. W tej grupie są też świeże owoce, oprócz bananów. Węglowodanowa: pieczywo, kasze, ryż, makarony, ziemniaki, owoce suszone, banany, cukier. Neutralna: warzywa, jogurty, kefiry, sery zawierające(...). • Dobre połączenie węglowodany + produkty neutralne. Można zjeść na obiad makaron czy kaszę dodając do niej pesto, sos pomidorowy czy warzywa. Do wyboru dowolny produkt z grupy neutralnej...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Wszystkie rodzaje kiełków dostarczają nam ogromnej ilości witamin i minerałów, nierzadko więcej niż ich "dorosłe" odpowiedniki. Czy na pewno nie mają żadnych wad? Kiełki - eliksir zdrowia czy zagrożenie?      Fot. © 123RF.COM/PICSEL Co dają nam niepozorne kiełki? Kiełki to wczesna faza rozwoju rośliny. Zawierają dużo łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, gwałtownie wytwarzanych w procesie kiełkowania z substancji zapasowych. Wśród całego dobra, jakiego mogą nam dostarczyć, są wszystkie...

  • Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za polskie wigilijne smaki i zapachy. Przekonaj się, w jak znakomity sposób można je wykorzystać w trakcie zbliżającej się świątecznej uczty. „Suszenie to jedna z najstarszych, naturalnych metod utrwalania żywności. Umożliwia ona dłuższe przechowywanie żywności przy jednoczesnym zachowaniu jej intensywnego smaku i aromatu składników", opowiada Iwonna...