• Informacje na temat:

    pesto domowe z kurczakiem

Przepisy na temat: pesto domowe z kurczakiem
Artykuły na temat: pesto domowe z kurczakiem
  • Wesele bez mięsa?

    ...posmakują rozmaitych marynowanych warzyw (mogą być własnoręcznie przygotowane przez państwa młodych - to nada przyjęciu osobisty charakter), domowego chleba, a także pierogów, gołąbków lub babki(...) się dużymi kwotami. Domowe maszynki do robienia hot dogów, waty cukrowej i popcornu są dostępne w większości sklepów z artykułami AGD. Mają i tę zaletę, że później mogą się przydać do umilania...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Szybkie ciastka z płatów Brick, kremu i truskawek na Dzień Matki oraz Menu na kolejny tydzień.

    ...– ravioli ze szpinakiem, domowe pesto i szeroka fasolka zielona typu szparagowa Niedziela – pokuszę się chyba na oliwki all ascolana – Książka LUCI! Chodzą za mną, kupiłam składniki…   Poniedziałek...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Kasia Adamik: Mama mówiła, żeby się nie bać

    ..., dobrym jedzeniem. Gotujesz? - Słabo. Umiem zrobić jajecznicę i spaghetti z domowym pesto. Gotuje Olga, ma talent po mamie, która robi dania polskiej kuchni. Obłędne pierogi, rosół...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Ach, te suszone pomidory!

    ...z czosnkiem i dowolnymi ziołami. Zalej je gorącym, ale nie wrzącym, olejem. Domowe suszone pomidory można przechowywać nawet kilka miesięcy. Z czym to się je? Suszone pomidory idealnie smakują same, podane(...) czerwonego pesto. Są bardzo słodkie i soczyste - nafaszerowane nimi mięso (np. kurczak lub indyk) nabierze wyjątkowego aromatu i pozostanie wilgotne. Szaszłyki z suszonymi pomidorami Składniki: 0,5

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...