• Informacje na temat:

    penne biedronka

Przepisy na temat: penne biedronka
  • Biedronka- kusząco ładne ciasto, takie w sumie proste, a inne niż wszystkie.

  • Ciasto, które cieszy nie tylko oko :-)

  • Ciasto orzechowe przełożone masą orzechową i maślaną.

  • Kolorowy tort na 3 urodziny wnuczki.

  • Kanapka wykonana jest z kromki chleba, plasterków wędzonki,listków sałaty, plastra pomidora i czarnych oliwek.

  • Lekki tort na ciemnym biszkopcie wypełniony masą z bitej śmietany i dekoracyjne obłożony truskawkami. Wymarzony deser dla dzieci na każdym kinderbalu i prosty w wykonaniu!

  • Bardzo łatwe,tanie i smaczne ciasto na niedziele i nie tylko;-) Kisielowy krem pyszota :-)

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto biedronka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort biedronka"

  • jast bardz smaczny zrobiłam go na moje urodziny

Artykuły na temat: penne biedronka
  • Aby wydobyć z liści herbaty naturalny smak i głębię aromatu, należy do jej zaparzenia użyć świeżo przefiltrowanej wody. Tylko wówczas możemy liczyć na to, że do wody nie przedostaną się szkodliwe toksyny i inne niepożądane zanieczyszczenia,, które płyną z naszych kranów wraz z wodą wodociągową. Fot. 123RF/PicselJuż w poniedziałek, 3 września, we wszystkich sklepach sieci Biedronka można kupić zestaw - dzbanek filtrujący wodę Aquaphor Jasper wraz z super prezentami w promocyjnej cenie...

  • Dzbanek filtrujący AQUAPHOR Jasper z wkładem magnezowym w atrakcyjnej cenie, a także książeczka z przepisami na smaczne i zdrowe koktajle owocowo-warzywne do nabycia tylko w sieci sklepów Biedronka. Fot. materiały prasowe Od 11 kwietnia w sprzedaży Bieronkach w całej Polsce dostępne są specjalnie zestawy dla wszystkich osób dbających o zdrowy styl życia i chcących oczyścić swoje ciało przed nadejściem lata. Razem z dzbankiem filtrującym AQUAPHOR dostępnym w tej edycji 3 kolorach - fuksji,...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

  • Wybierz jeden z trzech ulubionych składników, a Stefano przygotuje dla Ciebie wyjątkowe danie z makaronem Penne Rigate! Stefano znacie na pewno jako tancerza, piosenkarza i aktora, ale jak każdy Włoch doskonale odnajduje się także w kuchni. Wybierz ulubiony składnik: szparagi, bakłażan lub kurczak, a Stefano wraz ze swoim przyjacielem Marco przygotują dla Ciebie wymarzone danie z makaronem!   Chcesz poznać Włochy od kuchni? Pobierz darmową książkę "W 20 przepisów dookoła Włoch"....

  • Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu.Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Marzeny J. z Bieliny. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Lidia J. ze Środy-Śląskiej (zobacz przepis), Pani Dorota D. z Piaseczna...

  • Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię! Siostra Anastazja FDC O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów. Dania z...

  • Przeciętny Włoch zjada rocznie ponad 25 kilogramów makaronu, Polacy – pięć razy mniej, tylko 5 kilogramów. Nie da się jednak ukryć, że po makarony sięgamy chętnie i chętnie z nimi eksperymentujemy. Dlaczego? Bo są… Fot. www.barillastudio.it Szybkie, proste i tanie Makarony są szybkie w przygotowaniu. Dla porównania: porcja ziemniaków gotuje się ok. 20-25 minut, plus obieranie. Ugotowanie porcji ryżu czy kaszy zajmuje co najmniej kwadrans, a makaron jest gotowy w zaledwie 8 minut! W tym...

  • Upały wymagają od nas stałego nawadniania organizmu. Dietetycy zalecają picie dużej ilości wody, jednak by lepiej się wchłaniała, warto coś do niej dodać. Zdecydowanie atrakcyjniejsze w smaku są lemoniady. Jak je przyrządzić? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy jeszcze pamiętają smak lemoniady z PRL-u. „Napój gazowany na czystym cukrze" - taki opis widniał na etykiecie. Choć smaki młodości mają wartość sentymentalną, przy tym bogactwie świeżych i różnorodnych składników, które teraz możemy sobie...

  • Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Pani Moniki L. z Sanoka. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Klaudii Ch. z...

  • Tradycja sera mascarpone wywodzi się z Lombardii i sięga końca XVI wieku. Początkowo ser ten wytwarzany był domowym sposobem przez chłopów z okolic włoskiego Lodi i Abbiategrasso. Tym, co odróżnia mascarpone od innych serów, jest przede wszystkim sposób jego produkcji. Mascarpone wyrabiany jest nie z mleka, ale ze śmietany, czemu zawdzięcza swoją kremową konsystencję. Idealną propozycją dla wielbicieli lombardzkiego przysmaku jest Mascarpone ser śmietankowo - kremowy Piątnicy, która jako...