• Informacje na temat:

    patisony faszerowane w sosie

Przepisy na temat: patisony faszerowane w sosie
  • Efektowne faszerowane patisony

    Składniki: 4 duże patisony sól morska 200 g mielonego mięsa 1 duża cukinia 10 suszonych pomidorów 1 por łyżka masła 1 jajko 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka harissy zioła: tymianek, bazylia, oregano Przygotowanie: 1. Patisony umyj, odetnij górę i pozbaw miąższu. Posól i odstaw do góry nogami (puszcza sok...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane patisony"

  • Faszerowane patisony, czyli zapomniane warzywo na obiad

    Są trochę zapomniane, obok popularnych na naszym stole cukinii czy bakłażanów. Niesłusznie. Patisony są smaczne i nadają się do wielu dań i zapiekanek. A poza tym, wyglądają jakby rosły w foremkach do babek. Patisony zapiekane z mięsem będą i dekoracyjne, i smaczne.

  • Wypróbowany przepis na "Patisony faszerowane"

  • Patison. Z czym się go je?

    ...kompozycji smakowych. Niedojrzałe jeszcze patisony możemy spożywać ze skórą, natomiast te nieco starsze zaleca się obrać. Młodych owoców patisona używa się głównie do zrobienia świeżej surówki. Aby ją(...) wydrążeniu miąższu wypełniamy go dowolnym  farszem: warzywnym, mięsnym, grzybowym czy serowym. Nafaszerowane warzywo zapiekamy, a na koniec polewamy salsą z pomidorów i czosnku. Patisonem zastąpimy...

  • Smaczne i efektowne.

  • Smaczna przekąska.

  • Pyszna odmiana patisona z moim ulubionym serem.

  • Patisony nadziane mięsem mielonym z sosem pomidorowym

  • Pyszne patisonowe kotleciki

Artykuły na temat: patisony faszerowane w sosie
  • Patison na talerzu

    ...z trójkąta papieru pergaminowego. Faszerowane patisony ułóż na półmisku lub talerzu i udekoruj je gałązkami świeżego koperku. Szybkim sposobem przygotowania patisona jest ugotowanie go we wrzątku lub na(...)Patisony marynowane Składniki na 5 słoików 300 ml: 1 kilogram małych patisonów, 2 średnie marchewki, 1 średnia cebula, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 łyżka ziaren gorczycy, 3-4 ząbki...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Cukinia, dynia i spółka

    ...jeść? Na surowo najlepsze są młode patisony o cienkiej skórce. Do gotowania i duszenia lepsze są starsze - wtedy lepiej obrać je ze skórki. Bakłażan  Bliżej mu do ziemniaków niż  do dyni. 240 g to...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Nadziane warzywa

    ...nadziewane, małe patisony? Najpierw oczyść je i zetnij ich wierzchy, a małą łyżeczką wydrąż gniazda nasienne. Gotuj je do miękkości w osolonym wrzątku. Po wyjęciu schłodź w zimnej wodzie, by nie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...