• Informacje na temat:

    pasztety miesne latwe

Przepisy na temat: pasztety miesne latwe
  • Dziczyzna

    ...zmieleniu z sercem, wątrobą i nerkami duszono lub gotowano, często piekąc z niego wyborne pasztety. U zwierzyny "wielkiej" najbardziej ceni się tylną część tuszy. Dary lasu ozdobą dziczyzny Prawie każdy(...) odżywczych. Na dodatek jest chudsze i lepsze od mięsa dzika. Z jeleniny przyrządza się pieczenie, ragout, combry, kotlety, steki, zrazy, gulasze pasztety, a nawet zupy. Sarna Sarna (Capreolus capreolus...

  • pożywna baza śniadaniowa albo przekąskowa :) robi się dużo szybciej niż pasztety z mięsa - ok. 60-90 minut, a przepis podaję na 1 pieczenio paszteto keksówkę i kilka mniejszych do zabrania na wynos :)

  • Bardzo dobra wersja meatballs ,moj synek je uwielbia.

  • Tanie smaczne i latwe

  • pyszne o bardzo ciekawym smaku,zainspirowalasm sie przepisem z kuchni wloskiej,jednak wszystkie skladniki to moja wizja..

  • Latwe i pyszne ;)

  • Smaczny pomysł na "Torcik mięsny"

  • Sprawdzony przepis na "Mięsny warkocz"

  • Sprawdzony przepis na "Mięsny torcik"

  • Bardzo łatwe i smaczne.

Artykuły na temat: pasztety miesne latwe
  • Dlaczego warto jeść mięso?

    Biała kiełbasa, szynka, pasztety - te specjały zdominowały naszą dietę w ostatnich dniach. Zamiast popadać w trwogę, licząc pochłonięte przy wielkanocnym stole kalorie, szukajmy pozytywów. Mięso, jedzone w rozsądnych ilościach, to też zdrowie. - Przede wszystkim jest źródłem pełnowartościowego, łatwostrawnego i dobrze przyswajalnego białka, a białko to składnik budulcowy naszego organizmu. Mięso...

  • Wielkanoc to czas, kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziłyby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych...

  • Jesienne gotowanie

    ...potrawy z kuchni włoskiej. Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety Nasza rodzima kuchnia proponuje mnóstwo przepisów na pyszne pasztety i pieczenie. Postanowiliśmy je zebrać i wydać w jednym zbiorze pt. "Najlepsze przepisy na pieczenie i pasztety". Przekazujemy państwu prawie 200 przepisów na klasyczne pasztety, na pasztet drobiowy i wieprzowy, na pasztet...

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • 15 sposobów na tanie gotowanie

    ...piekarnika konieczne jest tylko przy pieczeniu ciast z drożdżami lub proszkiem. Pasztety, mięsa czy zapiekanki można wkładać do zimnego piekarnika i nie tracić aż 15% energii na jego rozgrzanie...

  • Wielkanoc to czas kiedy na naszych stołach królują jaja oraz domowe wędliny i pasztety. Tym razem postanowiliśmy skupić się na tych ostatnich. Oto najciekawsze przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie pasztetów na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie powstydziliby się nawet bardzo doświadczone gospodynie. Oto kilka przepysznych propozycji...

  • 90 mln ton żywności każdego roku trafia na śmietnik

    ...szybko tracą swoją świeżość, ale nie da się  łatwo zastąpić je czymś innym. Za to wędliny czy inne towary mięsne tak. Doskonałymi zamiennikami są różnego rodzaju pasztety. Część z nich nie zawiera konserwantów, a długi termin przydatności zawdzięczają odpowiedniemu przygotowaniu. - Produkty konserwowe takie jak pasztety i konserwy mają termin przydatności od półtora do dwóch lat co zawdzięczają...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • ABC letniej diety

    ...i gotowe pasztety nie nadają się dla malucha. Zawierają zbyt dużo składników chemicznych (np. poprawiających smak, wygląd, konsystencję), a także tłuszcze trans, szkodliwe i dla dzieci, i dla rodziców...

  • Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować? Fot. 123RF/PICSEL Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością? Amerykańska restauracja...

Wideo na temat: pasztety miesne latwe
  • Przepis na pasztet warzywny

    Jak zrobić pasztet z warzyw? Przez długie lata pasztet był jedną z najlepszych stron kuchni polskiej, zwłaszcza jej części mięsnej - przygotowywany z mięsa leśnych zwierząt od setek lat zachwycał bogactwem swojego smaku i aromatu. Dziś coraz częściej pojawiają się również w sklepach wyborne w smaku pasztety z warzyw, które podbijają podniebienia nie tylko jaroszów! Zobaczcie, jak łatwo

  • Przepis na pasztet warzywny

    Jak zrobić pasztet z warzyw? Przez długie lata pasztet był jedną z najlepszych stron kuchni polskiej, zwłaszcza jej części mięsnej - przygotowywany z mięsa leśnych zwierząt od setek lat zachwycał bogactwem swojego smaku i aromatu. Dziś coraz częściej pojawiają się również w sklepach wyborne w smaku pasztety z warzyw, które podbijają podniebienia nie tylko jaroszów! Zobaczcie, jak łatwo