• Informacje na temat:

    pasztet z wątróbki w piekarniku

Przepisy na temat: pasztet z wątróbki w piekarniku
  • Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami

    W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy wątróbki drobiowe i dusimy 15 minut.

  • bardzo łatwy w przygotowaniu, więc warto go przygotować samemu

  • Kurczak nadziewany po wiejsku

    Z pysznym pasztetem.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., podduś ok. 15 min, po czym dodaj wątróbki oraz ugotowaną wieprzowinę ze szkl. wywaru. Gotuj 5 min. Schłodź, zmiel 3 razy. Dopraw, wbij jajka, wyrób masę. Formę do pasztetu natłuść, wysyp ją bułką tartą(...). Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki o cm większe niż śr. bulionówek. Nakryj bulionówki, dolepiając ciasto do ich brzegów, posmaruj żółtkiem i zapiecz w piekarniku (180°C) ok. 15 min. Za 16 zł: Składniki...

  • Pyszny ,dietetyczny i aromatyczny.Serdecznie polecam:)

  • PROSTY W WYKONANIU I SMACZNY

  • nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)

  • Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)

  • Naszła mnie ochota na pasztet, do wątróbki dodałam seler i cukinię,wyszedł bardzo smaczny,delikatny i dietetyczny. Bardzo polecam:)

Artykuły na temat: pasztet z wątróbki w piekarniku
  • Pasztet drobiowy w cieście

    Przygotowanie tego pasztetu najlepiej rozłożyć na dwa dni. Wtedy mamy pewność, że będzie taki, jakiego oczekujemy.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Mięso z królika; 75 dkg podgardla wieprzowego; 10 dkg wątróbki cielęcej; 5 - 6 suszonych grzybów; 0,5 selera; średnia cebula; 4 jajka; sól; pieprz; ćwierć łyżeczki mielonego jałowca; łyżeczka gałki muszkatołowej. Marynata: szklanka białego wytrawnego wina (lub szklanka octu); po 5 - 6 ziarenek pieprzu; ziela angielskiego i jałowca; cebula; łyżka masła; 2 łyżki tartej bułki.

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Soczyste wieżyczki

    Przygotowanie Sok podgrzej. Wsyp żelatynę, mieszaj aż się rozpuści. Dopraw do smaku solą. Przelej do prostokątnego naczynia, wstaw do lodówki, by galaretka stężała.  Wątróbki zalej mlekiem i odstaw na całą noc. Następnie osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i mieszając zeszklij. Następnie dodaj wątróbki, mieszając smaż ok. 3 min...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Jak smakuje radość

    ...robię galaretkę  do pasztetu z kurzej wątróbki i grzybów według przepisu, który znalazłam wiele lat temu u sławnej Marthy Stewart. Pasztet stał się jednym z ulubionych dań mojej rodziny podczas(...) podsmażonego włoskiego prosciutto. Inny pomysł? Sakiewki z ciasta francuskiego,  które faszeruję kozim serem i awokado, a potem zapiekam w piekarniku około 20 minut, pyszne! Niedawno awokado oraz granat...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...wątróbki, ubijaj, dopraw solą i pieprzem. Foremkę wyłóż folią spożywczą, a potem plastrami szynki parmeńskiej. Przełóż pasztet do formy i wstaw do lodówki na noc. Zrób konfiturę: na patelnię wsyp(...), zaskakujące i z polotem. Pasztet z wątróbek drobiowych z klarowanym masłem i konfiturą z gruszek Czas przygotowania: 45 minut + noc na schłodzenie pasztetu 4-6 porcji Pasztet: 600 g wątróbek...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....