• Informacje na temat:

    pasztet z serc

Przepisy na temat: pasztet z serc
  • Trójkolorowy pasztet warzywny

    Do przygotowania tego dania potrzebne będą trzy warzywa: marchew, brokuły i kalafior. Z takich składników możemy przygotować pasztet, który jest nie tylko smaczny, ale i bardzo dekoracyjny. Przekonają się do niego wszyscy, których trudno namówić do jedzenia warzyw.

  • Proste

  • Oryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem Zagrodowym

    Zagrodowy podpowiada, jak połączyć tradycję z nowoczesnymi trendami, piekąc wyśmienity pasztet dyniowy z kurczakiem.

  • Bardzo lubię podroby, a ta potrawka wyszła bardzo smaczna, z miękkimi paseczkami z serc z lekką nutą kiszonych ogórków.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...w maślankę na kolejne dwa, trzy dni. Potem obmyć i wyczyścić z błon. Naszpikować wędzoną słoniną. A wszystkie wnętrzności się wyjmuje na pasztet. Kupuje się boczku, miele razem, doprawia, piecze. I pasztet gotowy. Pieczony zając Zająca (skruszałego, oprawionego, oczyszczonego z błon i wymoczonego w maślance lub zsiadłym mleku) umyć i osuszyć. Rozgrzać piec. Mięso lekko ponacinać i starannie...

  • Coś innego, coś dobrego.

  • Bardzo smaczny ,świetny na kanapki. Pasztet powstał na bazie pieczonej kaczki.

  • Pasztet

  • Przepis na pyszny pasztet dostałam od mamy. Zawsze gości on na naszym świątecznym stole. To już tradycja.

  • Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.

Artykuły na temat: pasztet z serc
  • Ocalić serce po zawale

    Zawał serca to konsekwencja miażdżycy naczyń wieńcowych serca. Niestety, bywa, że przez całe lata nie zdajemy sobie sprawy, że mamy chorobę wieńcową. Zawał może być jej pierwszym objawem. Zabiegiem(...) tempie. Część serca uległa uszkodzeniu, więc reszta mięśnia sercowego musi pracować ciężej. Lekarz może zlecić nam rehabilitację kardiologiczną. Jest konieczna zwłaszcza po rozległym zawale. Najlepiej...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Przez żołądek do serca

    ...ciepło z ryżem na sypko. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 540 kalorii Serca z warzywami Składniki na 6 porcji : 3 serca wieprzowe lub cielęce, 30 dag boczku, 4 marchewki(...) zalej bulionem, zagotuj. Dodaj listki laurowe, dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 30 min. 3. Serca umyj, osusz, oczyść z błonek, pokrój w plastry, oprósz solą, pieprzem, mąką, obsmaż na...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Rarytas za cenę zdrowia

    To przysmak, który powinien jak najszybciej zniknąć ze stołów. Nazywa się pasztet strasburski lub foie gras i jest świątecznym daniem kuchni francuskiej. A jest to pasztet z wątróbek gęsich lub kaczych. I nie byłoby w tym nic zdrożnego. Ptaki te goszczą także na polskich stołach w postaci pieczystego.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Cała prawda o mięsie

    Uważasz, że drób jest dla dziecka lepszy niż cielęcina, a szynka zdrowsza od sklepowego pasztetu? Przekonaj się, czy masz rację!

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    Już 22 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z kontynuacją swojego kulinarnego bestsellera. "Doradca smaku 2" to zestaw zupełnie nowych 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

  • Chińczycy powiadają: "jeśli w twoim winie odbija się obca twarz, nie pij więcej". Innym razem wołają "Gan bei" i ciągle napełniają pusty kieliszek. Częstują ryżowym winem, mocną wódką lub nalewką z krwi i jadu węży. A wszystko to dzięki "przypadkowemu lenistwu". Fot. 123RF/Picsel Chińczycy już od czasów dynastii Han delektowali się nowym, ryżowym nektarem podczas spotkań intelektualistów, czy innych rozrywek. Wino przynosiło natchnienie wybitnym artystom. Dlatego kult picia wina pojawia się...