• Informacje na temat:

    pasztet z mięsa z rosołu bez pieczenia

Przepisy na temat: pasztet z mięsa z rosołu bez pieczenia
  • Pyszny pasztet domowy, którego wykonanie jest ekspresowe i nie wymaga pieczenia.

  • Kiedy gotuję rosół dla całej rodziny to cały gar:) no i dzieci już wiedzą że jutro będzie pomidorowa heh. Aby nic się nie zmarnowało warto z pozostałego mięsa podrobów i warzyw zrobić pasztet dobry na gorąco jak i na zimno do chlebusia. Żeby nie było że "jutro znów będzie pomidorowa.." ;)

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszny i zdrowy pasztet drobiowy bez pieczenia. Pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu, smaczny, zdrowy i pomimo że jest jedynie z mięsem drobiowym to wcale nie ma charakterystycznego posmaku drobiowego mięsa. Polecam wypróbować przepis.

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Domowy, drobiowy pasztet, który jest prosty, pyszny i szybki do przygotowania. Jako dodatki można dodać to na co tylko mamy ochotę - paprykę, suszone pomidory, żurawina. Od sklepowego różni się przede wszystkim głębokim smakiem i brakiem konserwantów. Polecam!

  • nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)

  • Taki pasztet jest świetny na ciepło, ale najlepiej smakuje na zimno :)

  • Niedawno dostaliśmy od znajomej przepis na pasztet drobiowy. Niektórzy może powiedzą, że to raczej pasta. Nie będziemy się sprzeczać. Przepis jest prosty a efekt… SUPER!!! Przestaniecie kupować gotowe paszteciki. My już dawno tego nie robimy. Wystarczy uważnie przeczytać na opakowaniu, co jest w środku. A tutaj mamy pyszny efekt niewielkim nakładem sił i środków. I czasami jednocześnie sposób na zagospodarowanie resztek z obiadu. Spróbujcie sami.

  • Jeśli tak, jak ja, staracie się nie marnować żywności, na pewno spodoba się Wam pomysł na pasztet zrobiony ze składników domowego rosołu. Zaletą domowego pasztetu jest to, że sami macie wpływ na to, z jakich gatunków mięs powstanie, ile i jakiego rodzaju będzie w nim warzyw oraz fakt, że nie znajdziecie w nim ani konserwantów, ani polepszaczy smaku. Doprawcie według uznania, dzielcie na słuszne porcje i cieszcie się jego delikatną skórką oraz wilgotnym wnętrzem. A żeby było jeszcze pyszniej...

  • Potrawka z mięsa wołowego z rosołu z dodatkiem warzyw i pikantnej przyprawy do ryżu, kaszy lub ziemniaków.

Artykuły na temat: pasztet z mięsa z rosołu bez pieczenia
  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

    ...  Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • ... pasztet dla Anabel ...

    ...... poszperalam w pamieci ... bo od pasztetow byla moja babcia ... a naslynniejszy byl pasztet z zajaca . Bylo kilku mysliwych w rodzinie ... dziadek,...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Święto smaku

    ...cielęcej w kawałku, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki rozmarynu, liść laurowy, 1 cebula pokrojona w plastry, 1/2 kostki masła, 2 szklanki rosołu, sól, pieprz, gruba, biała bawełniana nitka Sos do mięsa(...) wędzonego pstrąga bez skóry, 1 mała słodka biała cebula, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu greckiego, sok z 1/2 pomarańczy, sól, pieprz Do podania: kilka marynowanych kurek, kilka gałązek...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Rewolucja na talerzu

    ...skrawek owego wołu zostałby wykorzystany. Liczy wydawane i zarabiane pieniądze i tego samego będzie uczyć swoje czytelniczki. - Trzeba umieć żyć bez dziur w rodzinnym budżecie - same się przekonajcie(...) jak ten z 27 kwietnia nie trzeba wydać i dziesięciu złotych? Sama zobacz: "Zupa zwana à la Julienne , sztuka mięsa z sosem grzybowym, szpinak z omletem, kapłon z melonem w occie". - Porachuj sobie...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...