• Informacje na temat:

    pasztet z mięsa do słoików

Przepisy na temat: pasztet z mięsa do słoików
  • Marynowane buraczki

    Smaczna przekąska, pasuje do mięs i pasztetów.

  • Niepowtarzalny smak i konsystencja dzięki śmietance.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • :) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych

  • Słoiczek pełen smaku

    Sposób przygotowania 1. Pasztet: mięso, wątróbkę i boczek oczyść, umyj i osusz. Mięso z królika możesz zastąpić drobiem, a wątróbkę cielęcą - drobiową. Wszystko pokrój na równe kawałki, wymieszaj(...) i przełóż do wyparzonych słoików, tylko do 2/3 ich wysokości. Dobrze dociśnij masę, by nie zostały wolne miejsca.  3. Zakręcone słoiki wstaw do naczynia, zalej ciepłą wodą do 3/4 ich wysokości i piecz w 170

  • Z wątróbką, która dodaje pasztetowi charakteru :) przepis na 2-3 słoiczki.

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    .... Rzodkiewki włożyć do wywaru, gotować 2 minuty i wyjąć. Następnie rozłożyć je do słoików i zalać zimnym wywarem. Jeśli rzodkiewki mają być dłużej przechowywane, trzeba je pasteryzować przez 15 minut. Podawać do mięs, pasztetów i ryb. Przydadzą się też jako składniki pikantnych sałatek.

  • Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.

  • Pasztet

Artykuły na temat: pasztet z mięsa do słoików
  • Domowe pasztety

    Samodzielnie przygotowany pasztet, mięsny lub wegetariański, wybornie smakuje ze świeżym pieczywem albo jako nadzienie do kruchych babeczek.

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...produktach: ● w przetworach mięsnych - np.: pasztetach, klopsach, kiełbasach, mortadelach. Mąka bywa do nich często dodawana, by poprawić konsystencję. ● w wegetariańskich "wędlinach" - wiele z nich(...) jak: ● wędliny (szczególnie te z mielonej masy mięsnej, jak kiełbasy, pasztety, metki) - zawierają m.in. difosforan disodowy (E450i) i azotyn sodu (E250). ● dania w słoikach (pulpety, gołąbki...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść tarninę

    ...aktywnym substancjom pomagają na wiele dolegliwości. Na surowo mają cierpki smak, ale świetnie nadają się do suszenia, na przetwory, jako dodatek do mięsa czy sosów, a także na nalewki. Tarninę zaleca(...). Nie jedz pestek! Są trujące i zjedzenie nawet małej ilości powoduje zatrucia. Większa ilość może wywołać porażenie ośrodka oddechowego. Przepisy pełne witamin Pasztet z tarniną Tarninę...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Trzy rośliny, które warto jeść, gdy brakuje wapnia

    ...ciśnienie krwi i pozbyć się złego cholesterolu. Jak ją jeść: W postaci pasty do kanapek lub pasztetu z majerankiem i gałką, które ułatwiają trawienie i zapobiegają wzdęciom. Pasztet w słoiku...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Moda na zdrowe jedzenie: Czy to trwały trend?

    .... W polskich serwisach działa ok. 2 tys. blogów kulinarnych, wiele jest również na Facebooku. Czego szukamy w przepisach? Przede wszystkim nowości dla tych, którzy rezygnują z jedzenia mięsa. Dla wegetarian(...) nimi, przynosimy na spróbowanie. Raz jest pasztet sojowy, raz ciasto z mąki orkiszowej, raz jaglane placki, dżem bez cukru... Nie ma osoby, która nie dała się w to wciągnąć. Chcę wiedzieć, co jest...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...