• Informacje na temat:

    pasztet pieczony-ze skórką

Przepisy na temat: pasztet pieczony-ze skórką
  • Kuchnia pełna owoców

    ...z nich również grzańca owocowego dzięki aromatycznej przyprawie ze skórką cytrynową, cynamonem, skórką pomarańczową, wanilią i goździkami dołączoną do opakowania! Kompozycja owoców to również doskonały pretekst do kulinarnych eksperymentów. Z mrożonych tuż po zebraniu owoców, można bez trudu przygotować także zaskakujący i smaczny sos na zimno do mięs. Podkreśli on smak pieczonych mięs i pasztetów...

  • Wspaniały, delikatny, jak u mamy.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., podduś ok. 15 min, po czym dodaj wątróbki oraz ugotowaną wieprzowinę ze szkl. wywaru. Gotuj 5 min. Schłodź, zmiel 3 razy. Dopraw, wbij jajka, wyrób masę. Formę do pasztetu natłuść, wysyp ją bułką tartą(...). III. Wiosenne białe ragout Za 22 zł: Składniki:  ●8 jajek na twardo ●30 dag kalafiora lub kalarepki ●kilka szparagów (świeżych lub ze słoika) ●marchew ●6 ziemniaków ●4 łyżki mąki ●6 dag...

  • Wypróbowany przepis na "Schab ze skórką"

  • Mięso królicze jest bardzo delikatne i chude, a co za tym idzie niebywale smaczne. Dzisiaj proponuje właśnie to mięso z aromatycznymi przyprawami i chrupiącą skórką.

  • Tak przygotowany kurczak w środku jest soczysty, natomiast skórka chrupiąca.

  • Ten pasztet przygotowała moja siostra według przepisu koleżanki z Kanady.W smaku różni sie od naszego tradycyjnego pasztetu,ale jest smaczny.

  • Zdrowe, smaczne i pożywne zestawienie z rybą w roli głównej, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu? Taka jest propozycja na delikatnego i soczystego łososia o subtelnym aromacie i smaku cytrynowym. Ryba przygotowywana jest na parze.

  • W zeszłym roku robiłam dżem rabarbarowy po raz pierwszy. Domownikom bardzo posmakował, więc w tym roku pokusiłam się o nową porcję takich pyszności, choć w nieco zmienionej formie. Inspiracją był dla mnie przepis zamieszczony na blogu Obżarciuch.

  • Nadeszły chłodne dni. Częściej gotujemy rosoły. Mięso z rosołu obieram dokładnie i zamrażam. Podobnie robię z pieczonymi kurczakami, kaczkami, gęsiami. A gdy uzbiera się spora ilość mrożonych porcji, to piekę pasztet. Wykorzystuję też do niego sos powstały z pieczenia. I dzisiaj tez zrobiłam pasztet ( oprócz pieczonej kaczusi).

Artykuły na temat: pasztet pieczony-ze skórką
  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...wielkanocnej księgi kucharskiej. Tradycyjne śniadanie wielkanocne – pasztet mięsny czy wegetariański? Wielkanoc to święto, które w wielu domach nie mogłoby się obejść bez uroczystego śniadania. Dzień wcześniej szykujemy tradycyjną święconkę, by potem „spałaszować” ją ze smakiem. Symbolicznie poświęcamy jajka, chleb, wędliny, sól oraz wielkanocne babki. Zastanawiasz się, co jeszcze można dodać do...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • Gofry gryź!

    ...białka ze szczyptą soli. Połącz z żółtkami, dopraw świeżo zmielonym pieprzem, wymieszaj. Rozgrzej gofrownicę posmarowaną masłem, piecz gofry po 4-5 minut. Podawaj gorące z pasztetem, galaretką, sałatą(...) liście mięty i pistacje do podania Miodowy jogurt: wymieszaj jogurt z miodem. Przelej masę do sitka, połóż je na misce i wstaw do lodówki na noc. Ciasto na gofry: w kubku wymieszaj drożdże ze...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Święto smaku

    ...°C. Roztrzep jaja, wymieszaj z masą soczewicową, wlej ją do formy (konsystencja pasztetu przed upieczeniem ma przypominać masę na placki ziemniaczane). Postukaj blaszką o blat, by ze środka wypchnąć(...) koperkowo-czosnkowej pasty połóż na wierzchu każdego jajka, a na to marynowaną kurkę. Pasztet z soczewicy (dla 6 osób) Czas przygotowania: 1,5 godziny Poziom trudności: 2 Składniki: 1 szklanka...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną(...) i najbardziej skomplikowana praca, jaka się może przydarzyć. Nie wiedziałam, że zwykle używa się do tego miksera. Ze świąt z dzieciństwa pamiętam też, jak cały dzień wpatrywałam się w drzwi pokoju...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...