• Informacje na temat:

    pasztet jajeczny z groszkiem

Przepisy na temat: pasztet jajeczny z groszkiem
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na ok. 3 godz. Przed podaniem wyłóż na talerz. Serwuj z cytryną. Pasztety I. Mięsna mozaika Za 40 zł: Składniki: ●40 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag wołowiny ●20 dag szynki wieprz. ●30(...), koncentrat, osączony groszek i kukurydzę. Wyrób gładką masę. Dopraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem. Włóż do natłuszczonej formy pasztetowej wysypanej sezamem. Piecz ok. 80 min w 180°C. Podawaj...

  • Sprawdzony przepis na "Pasztet jajeczny"

  • Od jakiegoś czasu zaczęłam piec w domu pasztety – te warzywne i oczywiście te mięsne również. Biorąc pod uwagę, że za pasem mamy Wielkanoc to przepis na pasztet jajeczny z pieczarkami jest jak najbardziej trafiony. Kiedy piekłam go pierwszy raz po wyjęciu z piekarnika gdy był jeszcze ciepły był dość „luźny”. Kiedy jednak wystygł okazał się zwięzły i trwały. Smakuje wyśmienicie – podsmażone pieczarki, zrumieniona cebulka i do tego jajka. Idealny na wielkanocny stół!

  • Bardzo smaczny wegetariański pasztet, pyszny sam w sobie i do pieczywa.

  • Smaczny pomysł na "Jajeczny pasztet nadziewany łososiem i szpinakiem"

  • Wypróbowany przepis na "Jajeczny grzybek"

  • Smaczny pomysł na "Wieniec jajeczny"

  • Przepis wart wypróbowania: "Chrzan jajeczny"

  • Wypróbowany przepis na "Jajeczna terrina z zielonym groszkiem"

  • Pasztet

Artykuły na temat: pasztet jajeczny z groszkiem
  • Pyszne jajeczne różności

    ...i gałązkami koperku.  Lekki pasztet jajeczny Składniki na 4 porcje: 5 ugotowanych na twardo jajek, 3 jajka surowe, 1 kajzerka, 1/2 szklanki śmietanki kremówki, 5 dag masła, sól, pieprz, po łyżce...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Licz z nami kalorie

    ...- 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson czarny - 336 kcal; ozory w galarecie - 141 kcal; szynka z indyka - 84 kcal; polędwica(...); kasza manna - 348 kcal; ryż biały - 344 kcal; ryż brązowy - 322 kcal; makaron bez jajeczny - 363 kcal; makaron dwujajeczny - 373 kcal; makaron czterojajeczny - 377 kcal Pieczywo żytnie, mieszane...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Policz swoje kalorie

    ...sopocka 165 kcal; salami popularne 568 kcal; szynka wiejska - 253 kcal; szynka kanapkowa - 102 kcal; wędzonka wołowa gotowana - 102 kcal; wątrobianka - 231 kcal; pasztet pieczony - 391 kcal; salceson(...) - 336 kcal; kasza jaglana - 346 kcal; kasza jęczmienna perłowa - 327 kcal; kasza manna - 348 kcal; ryż biały - 344 kcal; ryż brązowy - 322 kcal; makaron bez jajeczny - 363 kcal; makaron dwujajeczny...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi babcie i mamy usilnie nakłaniały was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...