• Informacje na temat:

    pasztet drobiowy mieso z rosołu

Przepisy na temat: pasztet drobiowy mieso z rosołu
  • Nadeszły chłodne dni. Częściej gotujemy rosoły. Mięso z rosołu obieram dokładnie i zamrażam. Podobnie robię z pieczonymi kurczakami, kaczkami, gęsiami. A gdy uzbiera się spora ilość mrożonych porcji, to piekę pasztet. Wykorzystuję też do niego sos powstały z pieczenia. I dzisiaj tez zrobiłam pasztet ( oprócz pieczonej kaczusi).

  • Musicie wiedzieć jedno - moja mama jest mistrzynią pasztetów. Od dziecka jestem ich największą fanką, tak jak i mój syn. Wciąż dążę do osiągnięcia smaku, który przypominałby ten genialny, mamusiny pasztet. Jestem bliska celu i z pewnością nie poddam się. Ale zapewniam Was, że mój również jest niezwykle pyszny - klasyczny, prawdziwy, pachnący o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. Dobrze dobrane składniki, duża ilość mięsa, aromatyczne przyprawy i dodatki to cały sekret dobrego pasztetu....

  • Domowy, drobiowy pasztet bez glutenu i jajek ! Przepis jak najbardziej dietetyczny i zdrowy Zachęcam do wykonania !

  • Dziś zapraszam na delikatny, wilgotny, drobiowy pasztet który rozpływa się w ustach. Z pomidorem, kiszonym lub małosolnym ogórkiem w sam raz! Smak można urozmaicić żurawiną lub grzybkami, lecz mi najbardziej smakuje klasyczny :-) przepis zaczerpnięty z bloga zmajeczkawkuchni.

  • Wypróbowany przepis na "Pasztet drobiowy"

  • Smaczny i co najwazniejsze nie jest tłusty.

  • Domowe, pyszne tysiac razy lepsze od sklepowej wedliny, troszke trzeba sie napracowac ale przynajmniej wiemy co jemy;)

  • Delikatny w smaku pasztet drobiowy. Warzywa i owoce goji sprawiają że ma niecodzienny smak. Gorąco polecam.

  • Kiedy gotuję rosół dla całej rodziny to cały gar:) no i dzieci już wiedzą że jutro będzie pomidorowa heh. Aby nic się nie zmarnowało warto z pozostałego mięsa podrobów i warzyw zrobić pasztet dobry na gorąco jak i na zimno do chlebusia. Żeby nie było że "jutro znów będzie pomidorowa.." ;)

  • Obalam stereotypowe myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta ;) Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień.

Artykuły na temat: pasztet drobiowy mieso z rosołu
  • Wątróbka na trzy sposoby

    Delikatesowy pasztet z kaczki Składniki na 12 porcji: 1 cebula, 1 łyżka smalcu, 250 g wątróbki kaczej lub innej drobiowej, 1 kaczka (ok. 2 kg), 250 g boczku, 250 ml wytrawnego czerwonego wina(...)), posiekany tymianek, koniak oraz śmietanę. Składniki wymieszać na jednolitą masę. Dorzucić orzeszki pistacjowe. Masę delikatnie przemieszać. 3. Formę na pasztet wyłożyć plastrami słoniny. Napełnić...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • ....   I jeszcze na koniec pasztet. 1 kg mięsa z indyka, najlepiej z udźca 1 marchewka, 1 pietruszka 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 duże cebule kurkuma, sól, pieprz, vegeta, maga, tymianek, zielona...

  • W polskich domach rosół traktowany jest jak lek na wszystkie dolegliwości. Leczy przeziębienie, rozgrzewa ducha i zawsze smakuje pysznie. Każda rodzina ma swój własny przepis na idealny rosół. O czym powinniśmy pamiętać za każdym razem? 1. Mięso Standardowo rosół kojarzy nam się z mięsem z kurczaka, jednak nie zawsze musi to być nasz pierwszy wybór. Najważniejsze, by mięso było świeże i wysokiej jakości. Dobrze sięgnąć po takie pochodzące z ekologicznej hodowli lub bezpośrednio od...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...

  • Jest takie miejsce na Dolnym Śląsku, które kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Z dala od zgiełku miasta, wtulony w pejzaż Borów Dolnośląskich, nad wartką rzeką Kwisą stoi od wieków niewzruszenie majestatyczny Zamek Kliczków. Największy tego typu obiekt pałacowohotelowy w Polsce, przywrócony do dawnego blasku przez firmę Integer, płynnie łączy poszanowanie historii z bogatą...