• Informacje na temat:

    paszteciki do zup

Przepisy na temat: paszteciki do zup
  • Jaką zupę pani lubi?

    Obiad bez zupy nie istnieje. To prawda leżąca u podstaw domowej gastronomii. Dziś nasze propozycje tego dania.

  • Proste,smaczne,jako dodatek do zup lub samodzielne danie:)

  • Oryginalny, domowy rosół z kurczaka

    Esencjonalny, aromatyczny i złoty czyli domowy rosół z kurczaka, uwielbiany przez wszystkich Polaków. Król i podstawa wielu zup, zastrzyk energii dla chorych, danie na każdą okazję.

  • Zostało mi połowe ciasta po tarcie i postanowiłam wypróbować przepis ma paszteciki Piotra Kucharskiego z DD TVN

  • Żołędziowa moda w kuchni

    Przed kilkoma dekadami żołędzie uznawane były w Portugalii za jedzenie dla ubogich. Wyrabiano z nich głównie mąkę, z której wypiekano chleb. Często dodawana była ona również do zup. Gastronomiczny(...), deserowe paszteciki, a także cukierki. Wprawdzie przed wiekami jedzenie żołędzi uchodziło w Portugalii za konsumpcję żywności dla biednych, choć "niezwyciężonych ludzi", to w ostatnich dekadach rzadko...

  • PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk

  • Żołędziowa mała czarna

    ...w portugalskiej kuchni. Kiedyś, przed kilkoma dekadami, uchodziły w tym kraju za jedzenie ubogich. Wyrabiano z nich głównie mąkę, z której wypiekano chleb. Często dodawana była ona również do zup. Ostatnio owoce dębu powróciły do łask. Z żołędzi wyrabia się dziś w Portugalii hamburgery, kiełbasy, ciastka, lody, a nawet piwo i gin. W coraz liczniejszych barach oferowane są także deserowe paszteciki...

  • Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.

  • Wigilia po staropolsku

    ...farszem, zaklejać, gotować we wrzątku. Podawać z zupą.   Paszteciki z grzybami Sposób przygotowania 1. Funt mąki, pół funta wypłukanego w zimnej wodzie masła tak, aby stężało, 2 jajka(...) gotowane suszone grzyby i zmiażdżoną widelcem wątróbkę. Wymieszać. Na środku prostokąta ciasta kłaść farsz, zawinąć w rulon, kroić na paszteciki. Po wierzchu posmarować żółtkiem, posypać sezamem. Wstawić...

  • Bardzo smaczne paszteciki z mięsem drobiowym i warzywami. Po upieczeniu są delikatne i miękkie, a w środku wypełnione dużą ilością farszu. Pyszna przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Artykuły na temat: paszteciki do zup
  • We Wrocławiu i Łodzi tryumfowały zupy

    ...wyśmienitego "Chleba z ziarnami". Trzecie przyznano Januszowi Uptasowi z Łodzi za wspaniałe "Paszteciki". Hubertówka na trójniaku Czas przygotowania: ok.45 min. Składniki (na 4 porcje): 300 g mięsa...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Księga smaków: Pieczarka

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii.

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji.

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...

  • Rewolucja na talerzu

    ...mniej wystawny? Zupa neapolitańska i rosół rumiany z jarzynkami - paszteciki rozmaite do wyboru, szczupak w majonezie, polędwica z garniturem [3] , pasztet z kuropatwy we francuskim cieście(...), paszteciki, sztuka mięsa rumiana, szparagi, mostek cielęcy nadziewany. Według sugestii Lucyny w lecie z kolei zjemy na przykład: zupę grzybową, kartofle, szczaw z jajkiem sadzonym na maśle...

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • ..., ugotowałam zupę krem z soczewicy i pomidorów. Potem pojechaliśmy z mężem na działkę po warzywa. Później było szaleństwo... rosół z wiejskiej kury, pasztet, paszteciki, galaretki drobiowe. Odkurzanie , pranie...  Bez pomocy męża nie udałoby mi się skończyć tak szybko - zmełł mięsko na pasztet i paszteciki, doprawiał (  teraz wszystko jest pikantne) I dbał, bym w szklaneczce miała aromatyczne miodowe...

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...