• Informacje na temat:

    paszteciki do zup

Przepisy na temat: paszteciki do zup
  • Jaką zupę pani lubi?

    Obiad bez zupy nie istnieje. To prawda leżąca u podstaw domowej gastronomii. Dziś nasze propozycje tego dania.

  • Proste,smaczne,jako dodatek do zup lub samodzielne danie:)

  • Oryginalny, domowy rosół z kurczaka

    Esencjonalny, aromatyczny i złoty czyli domowy rosół z kurczaka, uwielbiany przez wszystkich Polaków. Król i podstawa wielu zup, zastrzyk energii dla chorych, danie na każdą okazję.

  • Zostało mi połowe ciasta po tarcie i postanowiłam wypróbować przepis ma paszteciki Piotra Kucharskiego z DD TVN

  • Żołędziowa moda w kuchni

    Przed kilkoma dekadami żołędzie uznawane były w Portugalii za jedzenie dla ubogich. Wyrabiano z nich głównie mąkę, z której wypiekano chleb. Często dodawana była ona również do zup. Gastronomiczny(...), deserowe paszteciki, a także cukierki. Wprawdzie przed wiekami jedzenie żołędzi uchodziło w Portugalii za konsumpcję żywności dla biednych, choć "niezwyciężonych ludzi", to w ostatnich dekadach rzadko...

  • PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk

  • Żołędziowa mała czarna

    ...w portugalskiej kuchni. Kiedyś, przed kilkoma dekadami, uchodziły w tym kraju za jedzenie ubogich. Wyrabiano z nich głównie mąkę, z której wypiekano chleb. Często dodawana była ona również do zup. Ostatnio owoce dębu powróciły do łask. Z żołędzi wyrabia się dziś w Portugalii hamburgery, kiełbasy, ciastka, lody, a nawet piwo i gin. W coraz liczniejszych barach oferowane są także deserowe paszteciki...

  • Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.

  • Barszczyk czerwony

    Jeśli nie masz swojej sprawdzonej receptury na barszcz to koniecznie wypróbuj ten przepis

  • pyszne dania

Artykuły na temat: paszteciki do zup
  • We Wrocławiu i Łodzi tryumfowały zupy

    ...wyśmienitego "Chleba z ziarnami". Trzecie przyznano Januszowi Uptasowi z Łodzi za wspaniałe "Paszteciki". Hubertówka na trójniaku Czas przygotowania: ok.45 min. Składniki (na 4 porcje): 300 g mięsa...

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • Księga smaków: Pieczarka

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji. Jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zawiera kwas pantotenowy pobudzający reakcje obronne organizmu, niacynę, fosfor, witaminy z grupy B i żelazo. I mało kalorii.

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...

  • Jak wykorzystywać w kuchni pieczarki

    Odkąd francuski botanik odkrył tajemnicę jej grzybni, była rarytasem, szczególnie we Francji.

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • ..., ugotowałam zupę krem z soczewicy i pomidorów. Potem pojechaliśmy z mężem na działkę po warzywa. Później było szaleństwo... rosół z wiejskiej kury, pasztet, paszteciki, galaretki drobiowe. Odkurzanie , pranie...  Bez pomocy męża nie udałoby mi się skończyć tak szybko - zmełł mięsko na pasztet i paszteciki, doprawiał (  teraz wszystko jest pikantne) I dbał, bym w szklaneczce miała aromatyczne miodowe...

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Jak dobrać sztućce do potrawy

    ...stronie zewnętrznej powinny leżeć sztućce do przystawek i zup. Najpierw sięgamy więc po sztućce, które leżą najdalej od talerza. Widelczyk i łyżeczka do deseru to sztućce leżące u góry talerza(...), pulpetów i gołąbków. Wyłącznie widelcem kroimy także pierogi , naleśniki , omlety, paszteciki i pasztety. Do najczęstszych błędów należy także jedzenie ryby dwoma widelcami, podczas gdy do jej...

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ? Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2...