• Informacje na temat:

    paszczet z kalafiora

Przepisy na temat: paszczet z kalafiora
  • Doskonały dodatek do obiadu, ale także do czego tylko będzie nam pasowało ;)

  • Surówka z surowego kalafiora jest bardzo smaczną przystawką do obiadu Chrupiąca niezwykle prosta w wykonaniu . Pasuje do większości tradycyjnych dań . Polecam

  • Szybkie ,tanie i łatwe w przygotowaniu warzywne kotlety.

  • pyszne mięciutkie i delikatne kotleciki,fajny pomysł,żeby przemycić kalafiora dla dzieci, do tego szybkie i tanie do zrobienia

  • Kremy warzywne poza tym, że są zdrowe i pełne witamin, mają jeszcze jedną zaletę - ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Są rozgrzewające, sycące i łatwe w przygotowaniu. Jest to również znakomity sposób na przemycenie do naszej diety sporej ilości warzyw. Krem z kalafiora jest bardzo przyjemny w smaku. Ma jedwabistą, kremową konsystencje. Dodatek czarnuszki i chrupiących migdałów sprawia, że zupa nabiera charakteru.

  • mój mąż nie lubi kalafiora, a w takiej postaci wcina i nawet nic nie mówi ;)

  • Bardzo delikatna w smaku i prosta do przyrządzenia sałatka. Polecam :)

  • Dodatkiem do mięsa czy ryby nie zawsze muszą być tradycyjne ziemniaki. Może to być też np. puree z kalafiora :) Inspiracją jest Gordon Ramsay.

  • lekkie, szybkie danie

  • Kalafior to warzywo, którego właściwości odżywcze powinien docenić każdy z nas, wspaniale nadaje się do sałatek różnego rodzaju.

Artykuły na temat: paszczet z kalafiora
  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Jadalny kwiat, a konkretnie róża. Albert Einstein mawiał, że to kapusta, tylko z wyższym wykształceniem. Fot. 123RF/Picsel W naturze występuje jedynie, jako roślina hodowlana, a na talerzach - najczęściej w kalafiorowej lub jako dodatek do obiadu. W takiej odsłonie jest smaczny, prosty i swojski. Czy kalafior może wystąpić w wersji de luxe?   Kalafior na surowoWbrew powszechnym przekonaniom kalafior może być jadany na surowo. Doskonale sprawdzi się, jako chrupiąca baza lub dodatek do sałatek....

  • O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Oto kilka sprawdzonych przepisów, dzięki którym przygotujecie z ich wykorzystaniem smaczne i zdrowe dania. Fot. 123RF/PicselNaukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek organizmu oraz bardzo skutecznie usuwają z niego wolne...

  • Kurczak curry, krewetkowa łagodna, tajska ostra - to nazwy popularnych zupek chińskich. Do Polski przywędrowały z początkiem lat 90. Wprost z Wietnamu, a na świecie... Fot. 123RF/Picsel Na świecie jako pierwsze pojawiły się w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy błyskawicznej. Danie to oparto na formule chińskiej potrawy ramen, czyli rosołu z makaronem i różnymi mięsnymi dodatkami. Z ziemi chińskiej...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Czy w twojej kuchni powiało nudą? Kurczowo trzymasz się sprawdzonych przepisów, dodatków i przypraw? Daj się porwać egzotycznemu smakowi zataru – mieszanki ziół i zmielonych owoców sumaku. Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Z czym najlepiej komponuje się ten tajemniczy składnik? Zatar to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka przypraw, w której skład wchodzą tymianek, sumak i prażone nasiona sezamu. W zależności od regionu (lub gustu kucharza), zawierać może także oregano...

  • Wiele osób postanowiło rozpocząć nowy rok z postanowieniem zrzucenia kilku kilogramów. Odchudzanie warto połączyć z oczyszczaniem organizmu, dzięki czemu będziecie czuć się zdecydowanie lepiej. Jak to zrobić domowymi metodami? Fot. 123RF/Picsel Pozbycie się toksyn zdecydowanie poprawi wasze samopoczucie i pomoże zregenerować organizm po świątecznym biesiadowaniu oraz sylwestrowych szaleństwach. Skumulowanie w naszym ciele zbyt dużej ilości szkodliwych substancji może stać się przyczyną wielu...

  • Podczas karnawału często zapominamy o diecie i pozwalamy sobie na znacznie więcej. Niestety, przysmaki, które zajadamy chociaż pyszne, mogą źle wpływać na nasze samopoczucie. Jeśli nie czujecie się zbyt dobrze pomoże Wam dieta oczyszczająca. Fot. 123RF/Picsel Pozbycie się toksyn zdecydowanie poprawi wasze samopoczucie i pomoże zregenerować organizm po świątecznym biesiadowaniu. Zapomnijcie o jakichkolwiek głodówkach. Wystarczy, że na kilka dni zrezygnujecie z ciężkostrawnej żywności i używek...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...