• Informacje na temat:

    pasty z fasoli i jajkiem

Przepisy na temat: pasty z fasoli i jajkiem
  • Pasta z fasoli i placuszki rybne z groszkiem, czyli warzywna kuchnia Piotra Kucharskiego

    Piotr Kucharski przygotował swoje propozycje warzywnych śniadań. Jak zrobić pastę z fasoli do pieczywa? Kucharz pokazał również swój przepis na boczniaki z kukurydzą i jajkiem.

  • Pożywna pasta na piątkowe śniadanko:)

  • Pikantne smarowidła do kanapek

    Szybkie i tanie przepisy na pyszne pasty do kanapek. Koniecznie wypróbuj!

  • Sycąca pasta, w sam raz na kanapeczki do śniadania. Najlepsza z razowym chlebem i pomidorem na górze. Zawiera dużo błonnika i długo nie pozwala zgłodnieć.

  • Te przekąski na pewno zrobią furorę!

    ...ekspresowo! Składniki: Mała puszka fasoli, łyżka soku z limonki, 2 łyżki oliwy, szczypta soli, łyżeczka sproszkowanego chili, kilka listków świeżej kolendry; Wszystkie składniki wkładamy do(...) jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15-20 minut. Malwina Zaborowska Więcej przepisów Malwiny Zaborowskiej na przekąski znajdziesz tu!

  • Smaczna, dietetyczna pasta. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie.

  • Pyszne naleśniki meksykańskie - przysłał Jinny

    Na ciasto: 1,25 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki mąki kukurydzianej; 4 łyżki oliwy; 1 jajko; sól i 6 łyżek oliwy do smażenia; na nadzienie: 3 łyżki ugotowanej fasoli; 2 łyżki oliwy; 1 łyżka śmietany; 2 jajka; 12 dag szynki konserwowej; 1 łyżeczka szczypiorku; szczypta ostrej papryki i sól...

  • Pasta z fasoli i szparagów

  • Zdrowie tkwi w… kolorach

    ...fasoli Sposób przygotowania Awokado kroimy na pół i wyciągamy pestkę. Miąższ rozgniatamy i łączymy razem z sokiem z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, kładziemy pokrojonego w plasterki ogórka i posypujemy kiełkami fasoli.

  • Smaczna i zdrowa pasta na kanapki :)

Artykuły na temat: pasty z fasoli i jajkiem
  • Jajko od skorupki

    ​Nie wyrzucaj skorupek jaj. Jeśli chcesz je wykorzystać dla zdrowia, kupuj jajka od szczęśliwych kur. Nie będzie w nich szkodliwych dodatków. Poza tym ich szerokie zastosowanie może cię zaskoczyć.

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Siedem powodów, dla których warto jeść fasolę

    ...właściwości, aby odżywić i ukoić wrażliwą cerę. Woda z fasoli na podrażnioną cerę: 2 garście czerwonej fasoli gotuj ok. 3 min w 2,5 szkl. wody. Odcedź, ostudź. Trzymaj wodę w lodówce. Pij po 1/2 szkl. 2 razy dziennie przez 5 dni. Po tygodniu powtórz. Maseczka regenerująca: 1/2 szkl. białej fasoli mocz przez 1-2 godziny w wodzie. Gotuj 1 godzinę. Odcedź. Rozgnieć widelcem na papkę. Dodaj 1 łyżkę...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Zrezygnuj z masła. Oto jego krewni

    Smalec z fasoli  Nie odróżnisz go od zwykłego, jeśli dodasz podobne przyprawy. Namoczoną przez noc szklankę fasoli ugotuj do miękkości i zmiksuj na gładką masę. Dodaj cebulę przesmażoną z jabłkiem startym na tarce i łyżeczką majeranku. Dopraw pieprzem oraz łyżeczką sosu sojowego. Przestudzony smalec wstaw na noc do lodówki. Możesz też użyć fasoli z puszki albo zastąpić ją soją, cieciorką lub...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Angielskie śniadanie

    ...fasoli w sosie pomidorowym (np. z puszki), 150 ml kwaśnej śmietany, 10 dag żółtego sera, garść świeżego szpinaku, sól, pieprz czarny mielony, 4 jajka, łyżeczka pasty chili. Przygotowanie:  Dymkę...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Zupa nad zupami

    Francuzi na pierwsze danie jedzą zieloną sałatę, włoskie primi piatti to oczywiście pasta, a my, Polacy, nie gęsi i swoją zupę mamy. Jeśli ugotować ją na warzywach, chudym mięsie, bez śmietany, mąki i tłuszczu, będzie to najzdrowsze pierwsze danie na świecie!

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

Wideo na temat: pasty z fasoli i jajkiem
  • Piotr Kucharski przygotował swoje propozycje warzywnych śniadań. Jak zrobić pastę z fasoli do pieczywa? Kucharz pokazał również swój przepis na boczniaki z kukurydzą i jajkiem. Na stole pojawiły się między innymi takie pyszności jak: prosta sałatka z ciecierzycą, czerwoną papryką i miętą oraz placuszki rybne z groszkiem.