• Informacje na temat:

    pasty warzywne na kanapki dla dziecka

Przepisy na temat: pasty warzywne na kanapki dla dziecka
Artykuły na temat: pasty warzywne na kanapki dla dziecka
  • Dieta dla serca

    Nieważne, czy bije dla męża, czy idola. Pracuje bez wytchnienia, zasługuje więc na więcej troski. Zwłaszcza jeśli niedomaga. Dieta dr. Ornisha przeciwdziała miażdżycy i chroni przed zawałem.

  • Drugie śniadanie w szkole to dla dziecka bardzo ważny posiłek, gdyż dostarcza mu niezbędnej energii w ciągu dnia. Uczeń w ciągu dnia musi mieć siłę zarówno do nauki, ćwiczeń fizycznych, a także do zabawy podczas przerw. Podstawą drugiego śniadania jest kanapka. Nic w tym dziwnego, ponieważ można ją przygotować w bardzo krótkim czasie i modyfikować jej skład na wiele sposobów. Warto przy tym pamiętać o kilku podstawowych zasadach, o których przypominają organizatorzy ogólnopolskiej akcji...

  • Najlepsze drugie śniadanie

    ..., osiągają gorsze wyniki w nauce. Dlatego nigdy nie wypuszczaj dziecka z domu bez śniadania i zadbaj, aby w szkole też zjadło pożywny posiłek. Na drugie śniadanie przygotuj kanapki z serem (żółtym albo twarożkiem), wędliną i warzywami, np. z pomidorem, sałatą, szczypiorkiem, ogórkiem lub rzodkiewką. Dla odmiany możesz dać pastę rybną, wędzonego łososia, tuńczyka, jajka na twardo albo pastę jajeczną...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    Jej działanie jest zbawienne dla całego organizmu, ale szczególnie dla układu krążenia. Przekonaj się!

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    Podczas przygotowań do wakacyjnego wyjazdu trzeba załatwić wiele spraw: ubezpieczenie, szczepienia, zakupy. Dlatego często „mniej ważne” rzeczy, jak przygotowywanie prowiantu na wyjazd, są załatwiane na samym końcu. O tym, co będziecie jedli w trasie, warto pomyśleć jednak wcześniej. Dlaczego? Żeby mieć pewność, że zabraliście wszystkie ulubione przekąski i nie będziecie musieli zatrzymywać się...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • 5 sposobów na drugie śniadanie

    Przed wyjściem do pracy masz czas jedynie na płatki z mlekiem jedzone w wielkim pędzie? Pamiętaj, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia i to od jego jakości zależy ilość twojej energii. Pierwsze śniadanie nigdy nie zapewni tylu składników odżywczych, aby siły i energii wystarczyło do wieczora. Dlatego tak ważne jest, aby drugie śniadanie również było zdrowe, odżywcze i sycące.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...