• Informacje na temat:

    pasty na chleb miesne

Przepisy na temat: pasty na chleb miesne
  • Trzy dania z bobu

    .... Ponownie zagotować dodając śmietanę i siekaną natką pietruszki.  Grzanki z pastą Składniki: 0,5 kg ugotowanego bobu 10 dag wędzonej szynki 1/2 paczki chleba tostowego kilka pomidorków koktajlowych 3 łyżki białego mielonego sera sól, pieprz Bób przetrzeć przez sitko lub zmiksować w blenderze, połączyć z serem i doprawić sola i pieprzem. Chleb ztostować i wykroić z niego kulką, to...

  • Bardzo dobra wersja meatballs ,moj synek je uwielbia.

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...- gotowana wątróbka i nerki wieprzowe, posiekane, a następnie owinięte w jelita wieprzowe, lub kromki chleba z zacuscą - pastą z warzyw gotowanych w dużej ilości oleju, często wspaniale pikanntą i salată(...)", jest ona najbardziej tradycyjną i zarazem najbardziej literacką potrawą rumuńską. Bardzo prosta, była (i nadal jest) codzienną potrawą na wsi, gdzie chleb jadano tylko w niedzielę i święta...

  • Pasta jest pyszna i bardzo łatwa do zrobienia.

  • Kuchnia miętą pachnąca

    .... Najbardziej znanym mezze jest hommous - gęsty dip z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku i jogurtu. Równie popularna jest sałatka z drobno posiekanego ogórka, świeżej mięty, kolendry i innych ziół(...) o każdej porze dnia i nocy. Dużym powodzeniem w libańskiej kuchni cieszy się chleb, który podawany jest w zasadzie do każdej potrawy - nawet ziemniaków i ryżu. Mezze bywają tak sycące, że z powodzeniem...

  • Coś pysznego do smarowania chleba.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na(...). Koszyczek wypełniony grubymi kawałkami chleba zawsze stoi na stole, zarówno w restauracji jak i w każdym greckim domu. Jada się go, odłamując niewielkie kawałki. Grecy jadają chleb w ogromnych...

  • Bardzo smaczna pasta rybna na chleb.

  • Bo życie musi mieć smak

    ...pomaga walczyć ze wzdęciami, przeziębieniami i korzystnie wpływa na układ nerwowy. Chleb z kminkiem Kminek jest jedną z najstarszych przypraw. Ma bardzo charakterystyczny ostry smak i silny korzenny aromat. Poprawia smak kapusty, sałatek warzywnych, wieprzowiny, baraniny i drobiu. Jest bardzo ceniony przez amatorów pieczywa - często dodaje się go do chleba lub bułek. Służy także do...

  • Pyszna na kanapeczki ;)

Artykuły na temat: pasty na chleb miesne
  • Chlebek mięsny

    Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku i zmiel dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Boczek drobno posiekaj. Przygotuj pastę. Brązowy cukier połącz z keczupem, gałką muszkatołową i gorczycą. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie było grudek i odstaw. Kawałki boczku wymieszaj z mieloną wołowiną. W tym czasie namocz miąższ chleba w mleku. Następnie odciśnij i połącz z mięsem...

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza? pieniądze, i w tym...

  • Skandynawska dieta przyspieszy metabolizm

    Stawia na ryby i ich zdrowe tłuszcze, zakazuje jedzenia białego chleba i makaronu. Dzięki temu przyspiesza spalanie tłuszczu i gwarantuje, że stracisz nawet 2 kg w ciągu tygodnia.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    ...przyćmiły smaku cieciorki. Bez niej nie ma hummusu (w języku arabskim słowo hummus znaczy ciecierzyca). To smaczna pasta do chleba. W klasycznej wersji wystarczy zmiksować cieciorkę z tahini (pasta...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...wcześniej szykujemy tradycyjną święconkę, by potem „spałaszować” ją ze smakiem. Symbolicznie poświęcamy jajka, chleb, wędliny, sól oraz wielkanocne babki. Zastanawiasz się, co jeszcze można dodać do...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Oczyszczanie organizmu po świątecznym łakomstwie w trzech krokach

    ...chleb powinien być na naturalnym zakwasie. Te cechy posiada np. lekkostrawny chleb Haverland żytni pełnoziarnisty na bazie surowców z certyfikatem BIO, który dzięki szczelnemu opakowaniu pozwala na długo zachować świeżość. Podobnie jak nasz Pumpernikiel Haverland. Ten rodzaj chleba świetnie komponuje się ze zdrowymi pastami, np. z dyni lub czerwonej papryki - mówi Wiktor Kowalski, ekspert firmy...

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...