• Informacje na temat:

    pasty na chleb dla gosci

Przepisy na temat: pasty na chleb dla gosci
  • Pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem według Bosackiej

    ..."Największa siła jest w bardzo dobrym produkcie i w bardzo prostej kuchni. Dlatego nie proponuję przepisów, do których potrzebnych będzie kilkadziesiąt składników. Żadnego wydziwiania, poza pewnym finezyjnym sposobem podania, czyli np. kolorowe pierogi, pasty jajeczne nie do smarowania na chleb tylko formowane w kształt kulek, jak czekoladki. Zdradzam trochę takie efekciarskie pomysły" - mówiła...

  • Pasty kanapkowe to super alternatywa dla standardowej wędliny czy sera. Jeśli lubicie śledzie to ten przepis jest zdecydowanie dla Was!

  • ​Bagietki świeże i chrupiące o każdej porze

    Kto nie lubi rozsmakowywać się o poranku świeżą i chrupiącą bagietką? Albo zajadać się pysznymi chrupkimi bułkami z ulubionymi dodatkami? Dla tych, którzy nie mogą się obejść bez ciepłego i aromatycznego pieczywa niezależnie od okazji, Dan Cake Polonia ma coś specjalnego: Bułki i Bagietki do odpieku.

  • pachnie niesamowicie i jest naprawdę tanie :)

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...uznawana jest za najlepszą kuchnię na całym Bliskim Wschodzie. Bogactwo smaków z pewnością zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagającego smakosza, dając gwarancję prawdziwej rozkoszy dla podniebienia(...). Najbardziej znanym mezze jest hommous - gęsty dip z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku i jogurtu. Równie popularna jest sałatka z drobno posiekanego ogórka, świeżej mięty, kolendry i innych ziół...

  • Pyszna sałatka, która dla wielu osób może być zagadką z racji użytych składników.

  • Ni to pasta ni to sałatka coś na chlebek- tanio, szybko dla studenta , pracusiów i dzieci też.

  • Pasta jest pyszna i bardzo łatwa do zrobienia.

  • Reanimacja czerstwego chleba do czegoś co można nazwać "niebo w gębie"

  • Wspaniały w smaku i zdrowy chleb. Nowością jest zastosowany w technologii produkcji podpiwek zamiast wody. Ten smak będzie za Tobą chodził.

Artykuły na temat: pasty na chleb dla gosci
  • Niech żyje bal!

    ...​Do picia było ciepłe wino, na zakąskę chleb ze smalcem, a do domu wracało się śmieciarką za sto złotych. Dobra impreza? Najlepsza! Najwspanialsze bale karnawałowe i balangi z czasów PRL wspominają dla nas Jan Nowicki, Hanna Bakuła, Andrzej Grabowski i Magdalena Zawadzka. Bywalcy salonów, knajp i domówek. Okazuje się, że do fajnej zabawy nie trzeba wcale sushi, szampana i szpilek za kilka tysięcy.

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    .... W ten prosty sposób przygotujemy przystawkę, w której z pewnością zasmakuje każdy gość. Doskonałym pomysłem na pyszną przekąskę dla znajomych na domowym przyjęciu będą także ruloniki z szynki(...) Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Karnawał czas zacząć! Pyszne przekąski na domowe przyjęcia z marką WINIARY

    .... W ten prosty sposób przygotujemy przystawkę, w której z pewnością zasmakuje każdy gość. Doskonałym pomysłem na pyszną przekąskę dla znajomych na domowym przyjęciu będą także ruloniki z szynki(...) Sos chrzanowy WINIARY , doprawić pastę solą, pieprzem i cukrem oraz dokładnie wymieszać. Kolejnym krokiem jest nadziewanie plastrów szynki porcjami pasty selerowej i zawijanie jej w ruloniki. Następnie...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Katarzyna Żak: Na Wielkanoc musi być sernik babci Helenki

    Te radosne święta są dla aktorki okazją do spotkania z najbliższymi. Nam opowiedziała, jak się do tego przygotowuje i jak smakuje życie.

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    ...gotowania nie solimy, bo wtedy cieciorka stwardnieje. Dla urozmaicenia smaku można wrzucić do garnka liść laurowy, zioła czy włoszczyznę. Niecierpliwi mogą korzystać z cieciorki w puszce lub słoiku. Można np. ją szybko uprażyć w piekarniku z ziołami i uzyskać aromatyczną, chrupiącą przekąskę dla gości. To pożywny dodatek do dań mięsnych i ryb. Jest idealnym składnikiem dań jednogarnkowych, np...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...