• Informacje na temat:

    pasty do smarowania

Przepisy na temat: pasty do smarowania
  • Pasta do smarowania kanapek

    Domowa pasta do kanapek to samo zdrowie!

  • Pyszna alternatywa dla wędlin ze sklepu.

  • Pasta serowo-jajeczna

    Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem.

  • Propozycja na domowy mix do smarowania pieczywa dla wszystkich tych, którzy kochają smak masła i cenią dobroczynne właściwości oliwy z oliwek. Mix jest prosty i szybki w przygotowaniu. Przygotowując sami takie smarowidło mamy pewność, że nie znajdziemy w nim żadnych konserwantów, sztucznych barwników, polepszaczy smaków oraz aromatów i całej tej chemii, stworzonej przez wielkie koncerny.

  • Naleśniki z pastą sezamową

    Smacznym i sycącym posiłkiem, którego smak zna praktycznie każdy z nas, są naleśniki. Ta popularna potrawa jest doskonałym pomysłem zarówno na śniadanie czy obiad, jak i deser. Można ją podawać na słodko lub na słono, w połączeniu z różnymi dodatkami. W Polsce najczęściej urozmaicamy je cukrem lub dżemem – warto jednak spróbować czegoś nowego i postawić na pastą sezamową, czyli tahinę.

  • Pasztet z indyka dla osób , którzy są na diecie o niskim indeksie glikemicznym.

  • Hot-dog z pastą guacamole

    Sposób przygotowania Avocado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i rozgniatamy widelcem. Masę skrapiamy sokiem z limonki, by nie sczerniała. Papryczkę kroimy na małe kawałki, pomidory w kostkę, cebulę i kolendrę siekamy na drobno. Całość dodajemy do pasty z avocado, mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Przygotowanie hot-doga: Bułkę przecinamy wzdłuż i podgrzewamy w piekarniku...

  • gładka kremowa konsystencja, delikatny jogurtowy smak i co najważniejsze domowy, jedyne produkty to mleko i potrzebne probiotyki :) prawda, ze powstaje dobę, ale przygotowanie łącznie zajmuje kwadrans, a przepis jest na 500-600 g serka

  • Kanapka z pastą śliwkową i pieczonym indykiem

    ...blenderem na pastę. Kromki pieczywa smarujemy masłem, układamy listki sałaty, na to plaster pieczeni z indyka. Całość smarujemy 1-2 łyżeczkami pasty i przykrywamy druga kromką pieczywa.

  • Pasty kanapkowe to super alternatywa dla standardowej wędliny czy sera. Jeśli lubicie śledzie to ten przepis jest zdecydowanie dla Was!

Artykuły na temat: pasty do smarowania
  • Pasta z fasoli

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np. dla dziecka do szkoły.

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Sos wasabi-awokado

    Idealny do sałatek i do smarowania pieczywa. Bogaty dojrzały smak.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Smaki spiżarni: awokado

    Kremowy, maślany – idealny owoc do... smarowania pieczywa.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Proste metody na zajady

    Smarowanie maścią drożdżową. Może być zrobiona z drożdży piekarniczych, ale więcej witamin mają drożdże piwne (kupisz je w sklepach ze zdrową żywnością, 8 zł/opak.). Wystarczy szczypta zmieszana z odrobiną wody, by dostarczyć zranionej skórze witamin z grupy B. Maść nakładaj na rankę 3-4 razy dziennie.  Stosowanie pasty z polopiryny (działa przeciwzapalnie). Tabletkę rozkruszamy, dodajemy...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Co zamiast masła

    ​Masło jest wysokokaloryczne, zawiera laktozę, której wielu z nas nie potrafi trawić oraz tłuszcze mleka krowiego. Na szczęście można je zastąpić zdrowszymi zamiennikami. Czym smarować kanapki?

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...