• Informacje na temat:

    pasty do kanapek z zielonego groszku i makreli

Przepisy na temat: pasty do kanapek z zielonego groszku i makreli
  • Przepis wart wypróbowania: "Pasta z zielonego groszku"

  • Przepis wymyślony w pięć minut. Roladki są super.

  • Zupa krem z groszku zielonego juz dawno podbiła serca naszej rodziny. Bardzo szybko się ją przygotowuje i serwuje najczęściej z prażonymi płatkami migdałów.

  • Sezonowy smakołyk, który syci i gasi pragnienie

  • Zielono mi ...................aaa

  • Wiosna, wiosna wiosna ach to Ty! Uwielbiam wiosnę, za poranny zapach ziemi, subtelne promienie słońca, ciepłe podmuchy wiatru, za bociany, poranną rosę, romantycznie kwitnące jabłonie i pachnące kwiaty. Wszystko przybiera wspaniałe, kolorowe barwy. Zielony, delikatny i aksamitny krem z zielonego groszku, zapewni nam mnóstwo energii na pierwsze, wiosenne spacery i co raz dłuższe wieczory.

  • Cześć kochani!!! Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych zup. Uwielbiam groszek zielony pod każdą postacią, a zupę krem mogę jeść w kółko. Gdy mam wystarczająco dużo czasu, na samym końcu przecieram ją jeszcze przez sitko – wtedy ma idealną, aksamitną konsystencję.

  • Polecam ,póki czas na świeży zielony groszek.

  • Zdecydowanie lżejsza od tradycyjnej grochowej.

  • Lubicie pesto? Ja bardzo, zwłaszcza to wykonane samodzielnie w domu, z ulubionych składników. Tym razem wpadłam na pomysł zrobienia pesto z zielonego groszku, który akurat zalegał mi w lodówce. Wyszło bardzo smaczne i aromatyczne. Polecam!

Artykuły na temat: pasty do kanapek z zielonego groszku i makreli
  • Udany połów

    ...czipsy do podania Na miętowy groszek: 300 g mrożonego groszku, 40 g masła, pokrojonego na drobne kawałki, sok z połowy cytryny 1/4 szklanki świeżych liści mięty drobno posiekanych Zagotuj wodę z solą(...) z cytryny, natkę, pozostałe oregano, zamieszaj i zdejmij z ognia. Ułóż upieczone ryby na talerzu i polej potrawką z patelni. Podawaj z cząstkami cytryny i listkami oregano. Potrawka z makreli z papryczką...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Jedz to, co cię leczy

    .... Przygotowuj pasty do kanapek, np. z jajek, pieczarek i szczypiorku, z ciecierzycy (może być z puszki) i suszonych pomidorów, zielonego groszku i koperku. Jeśli lubisz owsiankę, gotuj ją na wodzie...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...: Zupa krem z zielonego groszku z krewetkami (100 g mrożonych). Pieczona pierś kurczaka, 4 łyżki makaronu razowego, surówka z marchewki, łyżki pestek słonecznika, skropiona cytryną. Podwieczorek(...). tłuszczu. Kolacja: Bułka grahamka z masłem (82 proc. tłuszczu - ze śmietanki pasteryzowanej), sałatka z zielonego groszku, jajka na twardo, ogórka kiszonego, z sosem jogurtowo-musztardowym...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet sałatki, to jednak...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...