• Informacje na temat:

    pasty do chleba z serów

Przepisy na temat: pasty do chleba z serów
  • Pyszne pasty do chleba

    Jeśli znudziły ci się już tradycyjne kanapki z wędliną czy serem, przygotuj proste i smaczne pasty do pieczywa.

  • Pyszna pasta na kanapki do wędliny i sera

  • Sandwicz story, czyli nasz chleb powszedni

    Jak wyglądały początki pierwszego sandwicha? O powstaniu prototypu współczesnych kanapek możemy mówić w Średniowieczu, kiedy między kawałki chleba wkładano mięso i warzywa, a następnie maczano w gęstych sosach, które miały nadać daniu nieco więcej smaku. Średniowieczni notable wyjadali nadzienie, a chleb traktowali jako opakowanie do dania. Co działo się z resztkami chleba? Najpierw...

  • Zdrowe i smaczne śniadanie.

  • Jedź chleb i bądź fit jesienią

    .... Chleb zawiera węglowodany złożone, które są wolno trawione i stopniowo uwalniają energię do organizmu. Co to oznacza? Uwzględnienie w diecie chleba z mąki pełnoziarnistej i na zakwasie zmniejsza(...). Zamiast masła wystarczy użyć pasty z roślin strączkowych, a kaloryczne sery zastąpić chudym nabiałem. Nie musisz całkowicie wykluczać pieczywa z diety, wystarczy abyś zachowała umiar i rozsądek. Pieczywo...

  • Świetnie nadaje się także do potraw z grilla.

  • Pasta z brokuła i awokado na ciemnym pieczywie

    Zdrowa i smaczny dodatek do kanapek

  • Super omasta do chleba.

  • Chrupiące grzanki z pastą z fasoli i pomidorem

    Składniki na 4 porcje: puszka (400 g) białej fasolki 2 łyżki jogurtu greckiego 8 cienkich kromek pszennego chleba 2 łyżki oleju 150 g sera typu feta 2 garście rukoli 3 rzymskie(...). C. Ułóż kromki chleba na półce, skrop je olejem i podpiecz (5 minut). 3. Wyjmij grzanki z piekarnika, posmaruj je pastą z fasolki. Następnie na każdej grzance ułóż listki rukoli i po plastrze...

  • Zdrowa pasta do chleba, może zastąpić również masło. Stanowi bazę dla past z innymi dodatkami, np szynką, pieczarkami czy papryką.

Artykuły na temat: pasty do chleba z serów
  • Bosacka: Kto nie smaruje, ten nie je

    Chleb, mazidło, nóż i śniadanie gotowe już. Dziś o prostych, a jakże zdrowych smarowidłach do chleba.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Zrezygnuj z masła. Oto jego krewni

    ...do smarowania chleba, ponieważ jest tłuste i kremowe. Wystarczy rozgnieść je widelcem i położyć na kanapkę. Rozdrobniony miąższ możesz wymieszać z łyżeczką soku z cytryny, wtedy nie ściemnieje(...) kanapek. Kromki chleba posmarowane pesto z suszonych pomidorów, prażonych migdałów i bazylii smakują wybornie bez innych składników. Możesz jednak położyć na nie plasterki wędliny lub kawałki wędzonej...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Muszelki, nitki, uszka

    ...ogniu i wrzuć na nią okruchy chleba. Smaż 4-5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż chleb się zrumieni. Dodaj chilli, czosnek, skórkę z cytryny, sól, pieprz i duś minutę. Zdejmij z kuchenki. Na...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Śniadanie da ci siłę na cały dzień

    Tylko jeden na stu Polaków nie jada pieczywa wcale, 95 proc. sięga po chleb lub bułki przynajmniej raz dziennie.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Lasagne z cielęcymi kotlecikami

    Aby zapiekanka się nie rozpadała, należy kotlety rozbić na bardzo cienkie plastry. Będzie je łatwiej ułożyć na kostkach dyni.

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...